De tijdmachine van oom Boaz

Inhoud
Oom Boaz gaat opnieuw op reis in zijn tijdmachine. Zijn nichtje Jasmijn en neefje Wouter mogen weer mee. Ze gaan terug in de tijd om een bezoek te brengen aan meneer Abraham, die een bijzondere belofte kreeg van God.  Oom Boaz, Jasmijn en Wouter beleven allerlei avonturen en luisteren naar de prachtige verhalen van meneer Abraham. Ga je mee op reis? Dit is deel 2 uit de serie  van ‘de tijdmachine van Oom Boaz’ voor kinderen vanaf 7 jaar. Al lezend worden kinderen meegenomen in de Bijbel. Met leuke illustraties van Arjen Niezen en Lilian Alkema.

Vormgeving en illustraties
De illustrator heeft gekozen voor een rustige omslag. De kleuren zijn wat mat. De titel van het verhaal komt wel goed naar voren. Het boek is verdeeld in hoofdstukken met hier en daar een grijze illustratie. De illustraties komen niet helemaal tot hun recht tussen de lange teksten. De schrijfster gebruikt lange zinnen en veel woorden. De verhaallijn is duidelijk en de schrijfster gebruikt veel fantasie. Toch kunnen jonge kinderen snel afhaken omdat hun spanningsboog nog kort is. Het is een voorleesboek. Het hangt af van de voorlezer hoe de kinderen zullen reageren op het boek.

Taalgebruik
Het boek is geschreven in de verleden tijd. Samen met de verschillende dialogen, lange zinnen, lange beschrijvingen en veel woorden maakt dat je als lezer je concentratie kan verliezen. De schrijfster heeft zich duidelijk verdiept in het verhaal van Abraham, maar  zij gaat uit van een bepaalde voorkennis van de Bijbel bij de jonge lezer. Er worden veel Bijbelse termen gebruikt zoals:’ genade en vergeving’. Het boek is daarom minder geschikt om voor te lezen aan kinderen zonder christelijke achtergrond.

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. De verhaallijn en de fantasie die de schrijfster heeft gebruikt, sluiten goed aan bij deze doelgroep. De lange zinnen, vele woorden en uitgebreide beschrijvingen zijn wat te hoog gegrepen voor deze doelgroep.

Oordeel
‘De tijdmachine van Oom Boaz’ is een voorleesboek. Geschikt voor kinderen met een bepaalde Bijbelse voorkennis en een wat langere ‘spanningsboog’. Het verhaal is origineel bedacht en ook al worden er lange zinnen gebruikt, toch leef je mee met de avonturen van Oom Boaz, Jasmijn en Wouter in de Bijbelse tijd van Abraham.

EW

 

 

Zie ook deze bespreking.

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/tijdmachine-van-oom-boaz-2:9789083027876

Boekgegevens

Titel:

De tijdmachine van oom Boaz

Jaar van uitgave:

Aantal pagina’s:

143

Uitgeverij:

Triple Boeken

Prijs:

2021

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.