Boekdetails

Kinderen & geloven

De sterke verhalen bijbel!

  • Auteur: Victoria Tebbs
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.95
  • Pagina\'s: 162
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Gideon
  • ISBN: 9789059991033

Tien bekende bijbelverhalen met aansprekende levendige illustraties. Ken jij dat verhaal in de Bijbel over de sterke Simson?  Het verhaal van David en Goliath? Of over de verloren zoon? In deze sterke verhalen Bijbel vind je tien Bijbelverhalen waar kinderen van houden

Inhoud:
Deze Bijbel bevat tien bekende Bijbelverhalen, waarvan vijf uit het Oude Testament en vijf uit het Nieuwe Testament. De verhalen zijn verteld vanuit sterke Bijbelfiguren als bijvoorbeeld Simson. Maar er staan ook verhalen in van personen die niet sterk zijn in kracht, maar bijvoorbeeld ‘sterk in gehoorzaamheid aan God’, zoals Noach.

De verhalen staan alle tien op zichzelf, en bevatten geen doorgaande lijn. De auteur heeft zijn fantasie hier en daar in de vrije loop gelaten; zo lezen we bijvoorbeeld bij het verhaal van de geboorte van Jezus dat het gelukkig ‘warm en knus was in de kleine stal’. En bij het verhaal van Noach lezen we dat Noach eerst de raaf en de duif liet uit vliegen en enkele weken later schreeuwde Noachs zoon die op de uitkijk stond: ’Land in zicht!’ Dat is niet helemaal de volgorde zoals het in Genesis staat beschreven.

Illustraties:
Elke bladzijde bevat kleurrijke stripachtige tekeningen, veelal paginagroot.  Af en toe staan er bij de tekeningen teksten zoals: ‘Wegwezen’, ‘Hellup, we gaan zinken!’, of ‘Grrrr!’.

De tekeningen bevatten veel humor en fantasie. Sommige illustraties zijn net iets té lollig en kunnen als ‘platte humor’ worden ervaren. Een enkele illustratie kan zelfs als schokkend worden ervaren door jonge kinderen, zoals de tekening bij het verhaal van Simson, waar de kinderen nog net een stukje haar van Simson onder een boomstam uit zien komen. De personages, ook Jezus, worden als ‘komische stripfiguren’ afgebeeld. Dit zal niet door iedere lezer als eerbiedig of serieus worden ervaren.

Taalgebruik:
De verhalen zijn in de tegenwoordige tijd geschreven. Grotendeels gebruikt de auteur eigentijdse woorden, maar hij gebruikt ook ‘straattaal’ als :’Het was een hele klus om ze allemaal veilig in de ark te krijgen, zonder dat iemand geplet werd’ en ‘De andere mensen dachten dat Noach en zijn zonen gek geworden waren’.

Vormgeving:
Het is een stevig gebonden boek, in een handig formaat. Het heeft een vrolijke lay-out. Als je de bijbel openslaat start het boek direct met het verhaal ‘De ark van Noach’. Een voorwoord of inhoudsopgave ontbreekt.  

Godsbeeld:
God houdt van alle mensen, van de slechte en van de goede. Als  slechte mensen spijt krijgen is God blij. In het Paasverhaal wordt niet verteld waarom Jezus moest sterven.

Oordeel:
Deze kinderbijbel is meer een verhalenbundel over mensen met een bijzonder leven, of mensen die iets bijzonders hebben meegemaakt. Het is een wel hele vrije interpretatie van de Bijbel.

Vanwege de korte tekstfragmenten en de illustraties is deze Bijbel te gebruiken voor kinderen van ongeveer 5-7 jaar.

Fragment:
‘Zijn ze niet prachtig? Dertig zilveren munten!’ fluisterde Judas in zichzelf. Judas was een vriend van Jezus. Maar hij was ook hebberig en had in het geheim een afspraak gemaakt met de priesters. Voor dertig zilveren munten zou hij ze laten weten waar Jezus was, zodat ze Jezus gevangen konden nemen. En nu was het zover. ‘De man die ik een kus geef,’ zei Judas tegen de soldaten van de priesters, ‘dat is Jezus. Hem moeten jullie hebben’. Judas en de soldaten vertrokken naar een tuin op de Olijfberg. Daar was Jezus aan het bidden. En zijn vrienden? Die waren in slaap. Judas liep naar Jezus toe en kuste Hem op zijn wang. Direct omsingelden de soldaten Jezus en hielden Hem stevig vast. ‘Laat Hem los! ’riep Petrus boos. Maar de soldaten namen Jezus mee. Toen renden alle vrienden weg, zo hard als ze konden, want ze waren bang dat ook zij gevangengenomen zouden worden.’

LG

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE