Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De salto sultan

Cruiseschip De Cliffhanger; dl. 1

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Saskia Pekelharing
  • Serie: Cruiseschip De Cliffhanger
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433316

Corien Oranje is een nieuwe serie ‘Cruiseschip De Cliffhanger’ gestart  voor kinderen van 9+ en begint meteen goed. ‘De salto sultan’ is een grappig, levendig, avontuurlijk ‘detective’-verhaal met veel humor. Oftewel, leesplezier voor kinderen vanaf groep 6.

Farouk had liever gehad dat zijn vader politieman was. Het is niet echt stoer om een vader te hebben die regelmatig in een strak zwembroekje rondloopt en een moeder die vlogt over allerlei soorten nagellak.  Maar als zijn vader en moeder allebei een baan krijgen op een groot cruiseschip ‘moeten’ Farouk en zijn zus Jumana mee. Op dit schip blijkt een heel speciale gast te zijn, namelijk de Pink Star, de allerduurste diamant ter wereld. En natuurlijk raakt die diamant kwijt. Wie kan dat gedaan hebben?

Op het schip  staat Nina op Farouk te wachten en starten hun avonturen van in vliegende vaart. Farouk ontmoet allerlei gasten van de boot: twee ettertjes die zichzelf heel geweldig vinden, mw. Petty Plank die alles ‘beter’ weet, de oude heer van der Krieken met zijn rollator en hondje. Maar Nina en Farouk hebben het druk met het verzamelen van vingerafdrukken, het terug stelen van de rugzak van Farouk…

En natuurlijk gaat de vader van Farouk als Salto Sultan een ‘grote gevaarlijke sprong’ maken. Zonder vangnet, dames en heren, roept de kapitein. Normaal hangt er ALTIJD een net onder de boegspriet, gewoon voor de veiligheid, maar dat hebben we weggehaald. Al de Salto Sultan nu valt, komt hij onder het schip terecht. En dan is hij REDDELOOS verloren! Dan wordt hij helaas in tweeën gedeeld door de kiel…

Even later gaat het alarm van het schip af… Wat nu?

Dat moet je natuurlijk allemaal gauw zelf lezen in dit grappige, spannende, avontuurlijke verhaal vol vaart. En mocht je zelf willen weten hoe je ‘vingerafdrukpoeder’ moet maken: er staat een recept voor je klaar. Dan kun je zelf ook als detective aan de slag. Begin direct vast te sparen voor het volgende deel over Salto Sultan.

ps weet je dat de Pink Star echt bestaat? Kijk maar eens.

(Voor-)leesplezier voor kinderen vanaf 9 jaar, AVI M6, groep 6-8.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE