Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Stijn gaat op zoek

  • Auteur: Erik Idema
  • Illustrator(s): Egbert Koopmans
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Prijs: 7.50
  • Pagina\'s: 80
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: KwIntessens
  • ISBN: 9789057883354

Stijn bezoekt zijn opa vaak. Opa zit vaak met een foto op schoot, waar hijzelf als 11-jarige op staat met drie andere vrienden. Er is iets met die foto. Opa wil er over praten. Maar wie zijn die drie vrienden van opa en waar wonen ze nu? Stijn gaat voor zijn opa op zoek.

Opa heeft last van een gebeurtenis uit zijn jeugd, iets wat met zijn drie vrienden van de foto te maken heeft. ‘We moeten er toch nog eens over praten’, mompelt opa vaak zachtjes voor zich uit. Daar wil Stijn graag werk van maken.

Stijn zegt niks tegen zijn ouders – die maken toch alleen maar flauwe grapjes – en gaat voor zijn opa op zoek naar de vrienden van vroeger. Hij wil weten wat er gebeurd is, waarom heeft opa er zo’n last van, waarom praat hij er elke keer over? Zijn vriend Lucas helpt hem.

Stijn en Lucas zijn ondertussen stiekem verliefd op Mirte. Maar vindt zij hen ook leuk. Wie vindt ze de leukste. De vrienden maken allebei een mooie tekening voor Mirte. En wat doet Stijn?

Lees over de zoektocht van Stijn en de drie vrienden van opa Hij vindt ze allemaal en ze komen naar opa toe. En dan blijkt dat Stijn zelf ook nog iets goed te maken heeft. Een mooi verhaal over hoe je iets wat heel lang geleden is voorgevallen, nog steeds goed kunt maken, ook al ben je oud. En dan is het helemaal mooi als je kleinzoon hieraan mee wilt werken. Het is bijna een pastoraal verhaal. Mooi! Ook Stijn heeft – net als zijn opa – iets goed te maken.

Dit boek heeft ook de bekende Kwintessens lay-out met spierwitte bladzijden, maar in dit geval zijn de bladzijden wel heel vol, soms zelfs zonder gebruik van alinea’s. Dat is wel een hele omschakeling naast andere Kwintessens-leesboekjes, die beter leesbaar zijn door voldoende wit tussen de regels.

Voor jongens/meisjes, groep 7-8, AVI M7.

AP