De rest is niet belangrijk

Libanon. Er is een bloedige burgeroorlog gaande tussen moslims en christenen. Lamia en Amin zijn een 16-jarige tweeling in een christelijk Libanees gezin. Amin doet mee aan gevechten. Ze vertrouwen hun moslim-vriend Kamal, die hen uitnodigt voor een verjaardag. Maar het is een val en Amin wordt ontvoerd en doodgeschoten. Lamia haat Kamal en wil wraak, ze wil vechten. Ze vindt de baby van een dode Palestijnse en gaat voor hem zorgen. Haar moeder praat met haar over liefde en vergeving, over Jezus, die stierf omdat Hij liefhad. Moeder wordt gedood. Channi, de beste vriend van Amin, vertelt Lamia over vergeving door Jezus. Lamia rouwt om haar moeders dood en denkt na over liefde en vergeving.

Vormgeving en illustraties
Een hardcover boek met op het omslag een meisje met een bange blik en op de achtergrond een man met een wapen. Het boek is helaas gedateerd vormgegeven met een volle bladspiegel en een lelijk lettertype. Het boek heeft geen illustraties.

Taalgebruik
Dit is al een wat ouder boek, met meer gedateerd en moeilijker taalgebruik voor tieners van deze tijd. ‘Want liefde is een vreemde plant. Ze kan onopgemerkt en niet herkend op zonnige hellingen groeien en pas tot volle bloei komen in de vallei van de schaduw van de dood’.

Christelijke karakter
Ondanks alle oorlogsgeweld, rouw en verdriet is dit een liefdevol, missionair boek over Jezus, die liefde is en vergeving geeft. ‘De rest is niet belangrijk’.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor jongeren vanaf ca. 15 Jaar, die geïnteresseerd zijn in geschiedenis.

Bijzonderheden
Voor in het boek wordt verwezen naar een aantal missionaire websites. Dit boek verscheen eerder bij een andere uitgever.

Leesbeleving en leesplezier
Jongeren, 15+ met veel leeservaring, zullen dit boek kunnen waarderen.

AP

 

Boekgegevens

Titel:

De rest is niet belangrijk

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

190
190

Uitgeverij:

uit
uit

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.