Een avontuurlijke reis – Speurtocht naar Acastus

De 16-jarige Leon gaat samen met zijn vriend Belus op reis. Ze willen op zoek gaan naar  Leons opa, die hij nog nooit gezien heeft en vermoedelijk in Pergamum woont. Een flinke reis hebben ze voor de boeg, langs steden als Korinthe en Athene waarbij ze ook nog een deel over zee moeten reizen. Onderweg ontmoeten ze allerlei mannen, met hun eigen verhaal, zoals de zeeman Fokias en de oude dokter Zopyrus. Belus heeft onderweg een bijzonder zilveren munt gevonden en hij noemt die zijn talisman. Maar Leon heeft Jezus als Talisman en getuigt daar ook regelmatig van. Om de tijd goed door te komen, geven de jongens elkaar steeds moeilijke opdrachten, waarbij de munt van hand tot hand gaat. Zullen ze Leons opa vinden?

Vormgeving en illustraties
Op de stevige omslag staat een kleurrijke tekening van een tempel met de beide hoofdpersonen. In het boek staan geen afbeeldingen. Het verhaal is ingedeeld in 15 hoofdstukken.

Taalgebruik
Af en toe is er sprake van wat gedateerd taalgebruik, met woorden als talmen, doch, in hun nopjes. Soms is de vertaling niet mooi, zoals ‘doet mij leed’. Maar dit taalgebruik zal geen obstakel vormen voor de lezer.

Christelijke karakter
Het verhaal speelt zich af rond 50 na Chr. Leon is in aanraking gekomen met de nieuwe leer en is christen geworden. Hij is er vol van en vertelt regelmatig over de Here Jezus aan de mensen die hij ontmoet. En als Leon hoort dat ook zijn opa christen is geworden, dankt hij God.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. Het verhaal bevat spanning en humor   en is boeiend geschreven.

Bijzonderheden
Dit boek is het tweede deel in de serie Leons avonturen.
De andere delen zijn:
De vuurbakens van Griekenland (1)
Een avontuurlijke reis : In dienst van de keizer (3)

Leesbeleving en leesplezier
Een leuk en spannend boek, dat zich afspeelt in het begin van de jaartelling in Griekenland, waarbij je ook leest over het ontstaan van het christendom.

DvdG

Boekgegevens

Titel:

Een avontuurlijke reis – Speurtocht naar Acastus

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

167
167

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.