De reis van Flip

Vakantie! ‘Wat gaan jullie doen?’ vraagt juf Juul aan de klas. Pien gaat naar Frankrijk, Teun naar Spanje en Floor gaat logeren bij haar oma. En Flip? Niks! helemaal niks! Dat moet wel een nare vakantie worden. Dan gaat hij nog liever naar school. Dan komt er ook een tekenwedstrijd over wat je doet in de vakantie. Dan zal Flip nooit winnen. Want wie blijft er zo saai thuis als hij? En toch wint hij de prijs. Bij zijn tekening zat het mooiste verhaal. Want waar komen die bergen op zijn tekening vandaan?

Het boek ziet er vrolijk uit door het heldere kleurgebruik. De titel is lekker kort, wat past bij de beoogde doelgroep. Op de voorkant staat goed de inhoud van het boek uitgebeeld. Ook de zwart-wit illustraties in het boek ondersteunen en verbeelden de tekst.

De inhoud van het boek is opgedeeld in korte, goed leesbare hoofdstukken. Het lettertype is duidelijk. Het verhaal is leuk voor jonge lezertjes, voor wie het boek ook is bedoeld. Soms kan en mag Flip wel erg veel thuis. Het is wel erg leuk dat Flip zo creatief is en van alles bedenkt. Kinderen op die leeftijd zullen zich daar zeker in kunnen vinden.

De spanning in het boek is goed opgebouwd. De personages zijn leuk en niet al te ingewikkeld. Ook maakt Flip een mooie ontwikkeling door. En tussen de regels door leren kinderen dat thuisblijven in een vakantie niet altijd even saai is, ook al lijkt dat doordat anderen wel op vakantie gaan…

Kortom, een leuk en vrolijk boek die beginnende lezers erg zal trekken en waarvan zij zullen genieten!

RvL

Boekgegevens

Titel:

De reis van Flip

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

58

Uitgeverij:

Uitgeverij Mes

Prijs:

7,75 (actuele prijs zie Bestel nu

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.