De koude rillingen van Benjamin P. Kleum

Niemand is zo zielig als Benjamin P. Kleum. Tenminste, dat vindt hij zelf. De mensen in zijn buurt vinden hem niet aardig, omdat hij geld bij ze ophaalt voor de strenge keizer. En dat doet hij zeker niet op een aardige manier. En stiekem houdt hij geld voor zichzelf. Maar terwijl hij steeds meer geld krijgt, krijgt hij het ook steeds kouder. Hoe komt dat toch? En belangrijker, hoe krijgt hij het weer warm?

Het is een leuk bedacht verhaal. Wel moet je van lezen houden, want het verhaal is best langdradig. In veel hoofdstukken gebeurt nagenoeg hetzelfde en vindt er geen verandering in de situatie van Kleum plaats. Het slot is wel erg mooi.

Inhoud

Een kerstverhaal vanuit een hele andere hoek. Nadruk ligt niet op de geboorte van Jezus, maar op wat de komst van Jezus kan betekenen voor een ieder van ons.

Het is een leesboek dat kinderen vanaf groep 5 zelf kunnen lezen.

Vormgeving

Het boek heeft een fijn formaat met een harde kaft. Ideale grootte om zelf uit te lezen. De bladzijdes zijn van stevig papier. Het lettertype is mooi groot en overzichtelijk. De illustraties en tekst hangen mooi samen.

Illustraties

De illustraties van Hanne zijn vol humor en passen goed bij de tekst.

Taalgebruik

Het taalgebruik is simpel en sluit aan bij de doelgroep. Ik begrijp alleen niet waarom de hoofdpersoon zo’n lange naam moet hebben. En het ene moment met zijn hele naam wordt aangesproken en het andere moment alleen Kleum.

Doelgroep

Dit leesboek kunnen kinderen vanaf groep 5 zelf lezen.

Oordeel

Het idee achter dit boek is mooi: kinderen vertellen over de liefde die Jezus bracht. Het verhaal was misschien wel meer tot zijn recht gekomen in een beknoptere prentenboek versie.

+ leuke nieuwe inslag van het kerstverhaal

– weinig spanning

AM

Boekgegevens

Titel:

De koude rillingen van Benjamin P. Kleum

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

7.50
7.50

Deel deze recensie