De eendjes van Anouk

Wat beleef je als een wilde eend in je tuin komt broeden? Na een maand komen de eitjes uit en zitten er elf eendjes vrolijk te plonzen in het zwembadje.

Een waargebeurd verhaal van Anouk van der Jeught

 “op een ochtend hoorde Anouk piepende geluiden door haar slaapkamerraam. In haar pyjama liep ze naar de tuin. De eitjes waren uitgekomen! Ze probeerde de donzige kuikens te tellen. Een, twee, drie… het waren er elf!”

Anouk van der Jeught heeft een prentenboek geschreven en getekend over haar avontuur met wilde eendjes in haar achtertuin. Ze omschrijft het moment dat de wilde eend in haar tuin een nestje maakt tot aan het moment dat  de eenden willen leren vliegen en de tuin te klein blijkt. Hoe zou Anouk de eenden kunnen helpen?

Een heerlijk boekje, met vrolijke heldere tekeningen. Het plezier van Anouk om de eendjes spat van de pagina’s af. Als je het leest heb je gelijk zin om eendjes te gaan zoeken en ook met de eendjes in de regen te gaan springen in de plassen!

Het avontuur wordt verteld in korte heldere zinnen. Een aantal bladzijden eindigt met een vraag of met een probleem(pje), waardoor de peuters en kleuters actief bij het verhaal betrokken worden.

“Na een paar weken wilden de eendjes leren vliegen. Maar de muren waren te hoog en de tuin was te klein. Anouk moest een plan bedenken.”

Allerlei eigenschappen en kenmerken van eendjes komen voorbij (nestje maken, eieren die uitkomen, waggelen en kwaken, in water zwemmen, vliegen.) Zo leren de kinderen heel wat over eendjes. In één moeite door kan je het als ouder of juf/meester het hebben over wie de eendjes gemaakt heeft en zo een link leggen naar Gods schepping.

Het boek is geschikt voor peuters en kleuters en is bruikbaar in het gezin èn de klas. Ook op de zondagschool kan het voorgelezen worden wanneer de schepping aan bod komt.

Nou hoop ik toch stiekem ook op een wilde eend die een nestje gaat maken in mijn tuin…in het voorjaar.

TG

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

De eendjes van Anouk

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

Van Driel Publishing

Prijs:

9.95 (actuele prijs zie bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.