De drieling

De drieling is terug. Tom, Job en Wout kenden we al uit ‘Slaappoeder’, ‘Storm in bad‘ en ‘Ongelukje kan gebeuren‘. Deze drie voorleesboeken komen nu in een herziene versie uit. De verhalen zijn per seizoen gerangschikt en je vindt per jaargetijde zeventien voorleesverhalen. Corien schreef er zelfs twintig nieuwe verhalen bij. Dat wordt genieten voor alle kleuters. Natuurlijk is dit voorleesboek een must voor alle kleuterklassen.

In de tuin staat een boom, zo hoog als een giraf. Zo hoog als een lantarenpaal. Zo hoog dat hij bijna de zon raakt. Wout ligt in het gras. Hij kijkt naar de gele bloem, daar hoog in de lucht. Eigenlijk is het net een boom. Een zonnebloemboom. Best mooi. Maar jammer dat die bloem zo hoog zit. Zo heb je er niks aan. Ineens heeft Wout een idee. Een heel goed idee. Een idee waar mama vast heel blij mee zal zijn. Hij springt op, rent naar de schuur en pakt het trapje. ‘Wat ga je doen?’ vraagt Tom. Wout wijst naar de zonnebloem. ‘Ik ga hem plukken’. 

Gelukkig snapt de mama van Tom, Job en Wout altijd precies wat de jongens bedoelen. Natuurlijk kun je een zonnebloem beter plukken, zo hoog heb je er niks aan.

En wat is leuker dan op je verjaardag op hondendrollenchocoladekoekjes te trakteren. Dat wordt vast een hit bij kleuters!

En als mama moet kiezen wie nou de liefste is. Wat zal ze dan doen? Ze vindt Tom de allerliefste Tom van de wereld. ‘Maar mama, klinkt de verontwaardigde stem van Wout uit het bovenste bed. ‘Dan zou je mij toch als eerste uitkiezen!’. ‘Nee, mij!, roept Job, vanaf de andere kant van de kamer. ‘Dat heeft mama zelf gezegd. 

(…)  Als er een kinderwinkel was, zou ik jullie alle drie als eerste uitkiezen. Omdat ik jullie alle drie de allerliefste vind. Dan zou ik zeggen : ‘Die, die en die! Pak ze alle drie maar in! En snel een beetje alsjeblieft!’

Een heerlijke voorleesbundel voor alle kinderen tussen 3 en 6 jaar. Om elke dag uit voor te lezen! Met een vrolijk, grappig, perfect bij de sfeer van het boek passend omslag van illustrator Gurli Feilberg.

Het is een slimme zet van de  uitgever om de verhalen per seizoen te bundelen. Want juist met kleuters, in de onderbouw van de basisschool, wordt altijd uitgebreid gewerkt over de seizoenen. En dan komt zo’n perfect passende voorleesbundel heel goed van pas. Wat is jouw lievelingsverhaal uit deze bundel?

Corien won met ‘Storm in bad‘ het Hoogste Woord 2007. ‘Ongelukje kan gebeuren’ werd in 2008 genomineerd voor het Hoogste Woord.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De drieling

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

208
208

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

14.95
14.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.