De dappere wielrenner

In dit prentenboek wordt het levensverhaal verteld van de Italiaanse wielerlegende en oorlogsheld Gino Bartali. Hij wordt op 18 juli 1914 geboren in een arm gezin en droomt ervan om wielrenner te worden. In 1931 mag hij van zijn ouders aan grote wedstrijden voor beroepsrenners meedoen en in 1936 wint hij de belangrijkste Italiaanse wedstrijd, de Giro d’Italia, gevolgd door in 1938 de Tour de France. In de Tweede Wereldoorlog is hij als koerier actief in het verzet, waarbij hij vervalste identiteitspapieren rondbrengt waardoor veel Joden worden gered. Na de oorlog wint hij in 1948 nog een keer de Tour de France.

Vormgeving en illustraties
De uitgave in oblong formaat is voorzien van prachtige kleurenillustraties die mooi het Italiaanse landschap, de wedstrijden en emotionele momenten verbeelden. De omslag toont een wielrenner die tegen een heuvel op fietst. De illustraties zijn meestal paginagroot, in een enkel geval beslaan ze een dubbele bladzijde. De tekst, in een schreefloze letter, is afwisselend afgedrukt op een witte ondergrond, boven, onder of op een illustratie.

Taalgebruik
Het verhaal leest makkelijk en is geschreven in toegankelijke taal.

Christelijke karakter
In deze uitgave is het christelijke element niet aanwezig.

Doelgroep
Het verhaal is gericht op een doelgroep die interesse heeft voor het wielrennen.
Vanaf ca. 9 jaar.

Bijzonderheden
Achter in het boek staat een nawoord over Gino Bartali, informatie over de auteur en illustrator, een bibliografie en bronvermelding.

Leesbeleving/leesplezier
Inspirerend verhaal over de waargebeurde geschiedenis van een Italiaanse wielrenner die dankzij zijn talent, moed en doorzettingsvermogen een groot kampioen werd.

EvdG

 

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/de-dappere-wielrenner:9789059991699

Boekgegevens

Titel:

De dappere wielrenner

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

40
40

Uitgeverij:

De Barbaar
De Barbaar

Prijs:

€ 14,95
€ 14,95

Deel deze recensie