Dat maak ik zelf wel uit!

Als er een nieuwe jongen bij Maura in de klas komt, valt ze als een blok voor hem. Voordat ze het weet heeft ze een relatie met hem. Haar vriendinnen zijn hier minder blij mee, maar daar wil Maura niets van weten. Ze geniet van Milan, haar vriend, totdat er iets heftigs gebeurt tijdens de vakantie in Zeeland. Maura zet de voors en tegens op een rijtje om te kijken of ze verder kan gaan met Milan, of dat het beter is om een punt achter de relatie te zetten.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als paperback en heeft een moderne uitstraling.  Op de voorkant staat een afbeelding van hoofdpersoon Maura, die goed bij het verhaal aansluit. Onderaan is te zien dat het een seriedeel betreft.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eenvoudig, en het boek leest makkelijk weg. In het verhaal komen herkenbare, actuele en relevante zaken aan de orde.

Christelijke karakter
Het christelijk element komt goed naar voren in het boek. De hoofdpersonen bidden voor het eten en op school en ze gaan naar de kerk. Ook worden er af en toe gesprekken gevoerd over het geloof.

Doelgroep
Deze uitgave is bedoeld voor meisjes vanaf 13 jaar en ouder. Naast dat het boek een maatschappelijk thema bevat, is het ook een romantisch verhaal. Het bevat hoofdstukken die in de ik- vorm geschreven zijn, en hoofdstukken waarin het verhaal wordt beschreven.

Leesbeleving en leesplezier
Dat maak ik zelf wel uit is het vierde deel in de serie Girls’alert. Een mooi eigentijds boek met een pakkende verhaallijn.  Tienermeiden zullen zeker van dit boek genieten!

MK

Boekgegevens

Titel:

Dat maak ik zelf wel uit!

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

224

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.