Recensie van 'Daantje durft alles' voor het Platform Christelijke Kinderboeken

Daantje durft alles!

Het is Durfal Dinsdag. Daantje vindt dat best spannend. Ze trekt haar superheldencape aan. Met alle kinderen van de school gaan ze naar de speeltuin. Lua wil graag met haar in de karretjes. Maar Daantje durft niet. De juf leert haar een durfalwoord…

Vormgeving en illustraties
In dit prentenboek zijn alle pagina’s gevuld met gedetailleerde platen. Er is veel gebruik gemaakt van kleur. Het boek is uitgegeven met een harde kaft waarop Daantje met haar superheldencape groot staat afgebeeld. De kaft is mat, maar de titel en de tekening van Daantje zijn voorzien van een glanzend folie.

Taalgebruik
Het taalgebruik in dit boek is hedendaags en sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Christelijke karakter
De boodschap die Daantje van verschillende kanten krijgt, is dat zij geliefd en uniek is en haar grenzen aan mag geven. Dat zijn zaken die passen bij de christelijke waarden en normen.

Doelgroep
Het boek heeft tot doel jonge kinderen ( groep 1 t/m 3) na te laten denken over grenzen stellen en toestemming geven of nee zeggen. Op de achterflap staat vermeld dat het boek ook geschikt is voor peuters. Deze doelgroep zal de boodschap van het boek wellicht onbewust meekrijgen.

Bijzonderheden
De auteur en de illustrator geven achter in het boek uitleg waarom ze dit boek hebben gemaakt. Er staan tips in voor ouders om na te denken over grenzen stellen bij jezelf en hoe je dat kinderen leert. Als laatste staan er ook vragen in die je aan je kind kunt stellen naar aanleiding van dit boek. Tevens is online lesmateriaal beschikbaar.

Leesbeleving en leesplezier
Een heel leerzaam en tegelijk leuk boek over het stellen van grenzen, zowel voor jonge kinderen als voor ouders.

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/0-4-jaar/algemene-prentenboeken-0-2-jaar/daantje-durft-alles:9789026625992

Boekgegevens

Titel:

Daantje durft alles!

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

€ 15,99
€ 15,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.