Corrie ten Boom en haar schuilplaats in de oorlog

Kinderen ontdekken in dit kleurrijk geïllustreerde boek het inspirerende, waargebeurde verhaal van deze dappere vrouw.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden Corrie ten Boom en haar familie de Joden helpen. Ze werden lid van een geheime groep om mensen te helpen. Ook bouwden ze een geheime kamer waar zich Joden konden verstoppen.De Schuilplaats. De soldaten kwamen, ze ontdekte niet de schuilplaats, maar Corrie en haar gezin werd naar een verschrikkelijk gevangeniskamp gestuurd.Toch werd Corrie daar niet bang of moedeloos. God was bij haar en Hij zorgde dat ze een bijbel kreeg. In het gevangenkamp hielp Hij haar om over Jezus te vertellen. Na de oorlog sprak Corrie voor groot publiek over haar leven en zei: ‘Er is geen put zo diep dat Gods liefde niet nog dieper is.’

Het prentenboek is geschreven voor kinderen van 6- 8 jaar. Ook al is het verhaal op een kinderlijk eenvoudige wijze verteld, kun je je afvragen of deze geschiedenis geschikt is voor kinderen van deze leeftijd.

De afbeeldingen zijn niet allemaal historisch betrouwbaar.

LG

Boekgegevens

Titel:

Corrie ten Boom en haar schuilplaats in de oorlog

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

24
26

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

€ 12,99
12.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.