Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Blut!

  • Auteur: Hans Mijnders
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 136
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085432562

Blut! is een levensecht, herkenbaar verhaal voor tieners vanaf 12/13 jaar. Want wat kan het lastig zijn als je voor het eerst ‘kleedgeld’ krijgt en je jezelf rijk voelt, teveel verleidingen langs ziet komen op internet, kledingwinkels in de buurt zijn, als je er op je best uit wilt zien voor de jongen op wie je verliefd bent, en als je ook nog aan extra geld kunt komen via het lenen van vriendinnen, je broer/zus, etc….én een baantje bij de AH.

Hoe krijg je het voor elkaar? Tja, Floortje dus…

Floortje zit op de middelbare school. Ze heeft twee goede vriendinnen (Larissa en Tess) die haar erg goed kennen én doorhebben. Hoewel Floortje haar uiterste best doet niks te laten merken, is het toch overduidelijk dat ze indruk wil maken op Jack, een nieuwe jongen uit H4. Hij ziet er goed uit en lijkt haar ook leuk te vinden.

Floortje wil er op haar best uit zien en daar horen leuke kleren bij . Maar…hoe moet ze dat allemaal betalen! Gelukkig denkt haar moeder  mee: ze krijgt kleedgeld. Geweldig: Floortje voelt zich de koning te rijk. Ze rekent uit hoeveel ze per jaar krijgt en wil meteen geld uit gaan geven, shoppen met haar vriendinnen. Ze koopt ook een telefoonabonnement.

Daarbij gaat ze ook bij de AH aan de kassa werken. Oftewel het geld stroomt binnen. Floortje heeft het geld ook nodig: er is een schoolfeest en daar wil ze goed voor de dag komen.

Blut! is een herkenbaar, eigentijds verhaal over een tiener die met geld leert omgaan. Het geld besteden gaat erg goed, té goed zelfs en met alle voordeeltjes van het kleedgeld en de inkomsten van de AH is het helaas nog steeds niet genoeg. (Blut!)

Blut! is een boek over volwassen worden met vallen en opstaan. Gelukkig is er ook nog een heel verstandige jongen die op het juiste moment de juiste adviezen geeft. ‘-)

Voor pubermeiden vanaf 12/13 jaar, onderbouw VO, mediatheek VO.

Tessa (12 jr.) vindt Blut: ‘heel spannend, er zit vaart in het verhaal. Ik vind het ook heel leerzaam: hoe moet je met geld omgaan. Zou het mij kunnen overkomen? Nu ik het zo lees: ik zou het waarschijnlijk niet zo doen’.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE