Bijbelverhalen

Bijbelverhalen is een fraai uitgevoerd boek waarin tekst en illustraties nauw bij elkaar aansluiten.

Inhoud:

Een bijbelverhalenboek met zes bekende bijbelverhalen. Drie uit het Oude Testament (Schepping, Noach, Mozes) en drie verhalen uit het Nieuwe Testament (Jezus, Discipelen, Jezus’ dood en opstanding). Het boek is uit het Deens vertaald en bedoeld als cadeauboek, waarbij voorin ruimte is om te schrijven voor wie het boek is en wie de gever is.

Met een voorwoord van filosofe Desanne van Brederode.

Vormgeving:

Groot hoog-oblong gebonden boek met een zwarte linnen band. Dit boek valt vooral op vanwege de vormgeving en de aandacht die hieraan gegeven is. De illustraties die op geheel eigen wijze het verhaal uitdrukken zijn kunstzinnig, gevoelig, teder en tegelijk grappig en vol aandacht. De tekst – in een klein formaat en onopvallend lettertype, is in de illustraties geplaatst. Het boek heeft mooi zacht-gebroken-wit stevig papier. Een zeer verzorgde uitgave die vooral gewaardeerd zal worden door liefhebbers, die een boek met deze uitstraling waarderen.

Taalgebruik:

De tekst van het verhaal is natuurlijk, eenvoudig en daardoor ook zo aansprekend. Er spreekt een enorme betrokkenheid uit. ‘…Maar er ontbrak iets. God was nog steeds alleen. Toen God wakker werd op de ochtend van de vijfde dag, zei hij ‘Er zal leven zijn op aarde. In het water zullen vissen zijn en in de lucht zullen er vogels zijn (…) Ze zwommen en ze vlogen en de zongen. Maar ze hadden niet zoveel belangstelling voor hem. Ze hadden genoeg aan zichzelf. Er moet nog iets bij, dacht God. Maar dat zal ik morgen wel zien.

Er zullen zeker critici zijn die het opschrijven van ‘gedachtes van God’ niet waarderen. Toch laat deze tekst tegelijkertijd ook heel mooi zien dat God de tijd in de schepping heeft gelegd. Een tijd om iets te doen en een tijd om te rusten. Dit verhaal stopt bij het scheppen van de man Adam. Op de zevende dag rustte God uit. Dit gegeven is ook een van de aandachtspunten bij dit boek: de zes verhalen zijn vooral kunstzinnige  uitingen van bijbelverhalen en geen uitputtend volledig vertelde bijbelse geschiedenissen.

Oordeel/doelgroep:

Dit prachtige, kunstzinnige boek is vooral een zeer verzorgde uitgave die vooral gewaardeerd zal worden door een kleinere doelgroep van volwassen liefhebbers, die een boek met deze uitstraling waarderen.

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bijbelverhalen

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Nederlands Bijbelgenootschap
Nederlands Bijbelgenootschap

Prijs:

15,00
15,00

Deel deze recensie