Bijbelverhalen voor jonge kinderen

In Bijbelverhalen voor jonge kinderen staan een groot aantal verhalen uit de Bijbel. Ze zijn op een begrijpelijke manier herschreven in dit erg mooi vormgegeven boek.

Inhoud
De verhalen in het boek zijn geschikt voor de jongste kinderen, vanaf 3 jaar. De gebruikte Bijbelteksten komen uit de Bijbel in Gewone Taal, wat prima is voor kinderen van deze leeftijd, maar waardoor de verhalen wel wat oppervlakkig blijven. Voor wat oudere ‘jonge kinderen’ zullen de verhalen wellicht wat te makkelijk zijn.
Elk verhaal wordt afgesloten met een of meerdere vragen en een gebed dat ouder en kind samen kunnen bidden. Hierdoor biedt dit boek de kans om een stapje verder te gaan dan alleen maar een verhaal voorlezen, kinderen worden ook uitgedaagd om na te denken.

Wat erg leuk is is dat dit boek naast Bijbelverhalen ook nog andere dingen biedt, zoals de Nederlandse Geloofsbelijdenis, de tien geboden en het Onze Vader. Ook zijn er pagina’s te vinden waarop mooie Bijbelteksten staan om uit je hoofd te leren. Het boek wordt afgesloten met een eenvoudig gebedsdagboek. Deze toevoegingen maken het toch ook een leuk boek voor wat oudere kinderen. Voor de jongsten (3-5 jaar) zijn er de verhalen, voor 6+ zit de uitdaging meer in het actief bezig zijn met de Bijbel, door bijvoorbeeld de vragen en het gebedsdagboek.

Vormgeving en illustraties
De illustraties bevatten erg veel kleur en brengen het boek daarmee tot leven. De tekeningen zijn zacht van aard door bijvoorbeeld gezichtsuitdrukkingen, de manier waarop handelingen zijn afgebeeld en de afwerking van de platen.

Taalgebruik
Zoals ook al hierboven te lezen is, is het taalgebruik in het boek erg geschikt voor de betreffende leeftijdscategorie; de zinnen zijn kort en bevatten geen moeilijke woorden en de teksten zijn niet te lang.

Doelgroep
Dit boek is  geschikt voor zowel gezinnen/kinderen die al bekend zijn met de Bijbel als voor gezinnen waarbij dit niet het geval is. De verhalen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd waardoor het boek prima gebruikt kan worden om kennis te maken met het christelijk geloof.

Oordeel
Bijbelverhalen voor jonge kinderen is een erg mooi Bijbelboek voor jonge kinderen. Het boek is netjes uitgewerkt, bevat een prachtige dikke kaft en bovendien is het gemaakt van papier waarvan het zeker is dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid!

Leesplezier
+

RH

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

 

 

Boekgegevens

Titel:

Bijbelverhalen voor jonge kinderen

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

160
160

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

16.99
16.99

Deel deze recensie