Mees en Tijn – een spannende nacht

Tijn mag weer bij Mees logeren. Leuk, want er gaat een grote winkel open in de stad! Mees’ ouders willen de jongens meenemen naar de opening, waar van alles te beleven is. Mees en Tijn besluiten al wat eerder op onderzoek uit te gaan… Dit boek was genomineerd voor de EigenWijsPrijs20.

Stiekem kijken ze alvast wat er allemaal te zien is. De dag erna kunnen ze niet wachten! Papa ontdekt dat zij de weg al weten: ‘Jullie lijken de weg goed te weten,’ zegt pap als ze weer uit het park lopen en uitkomen bij het grote gebouw. Zou papa het doorhebben dat zij al op verkenning zijn geweest?

’s Avonds willen Mees en Tijn er graag nog een keer heen. Ze hebben wel zin in nóg een gratis ijsje! Stiekem glippen ze de voordeur. Ze rennen het park door. Eigenlijk best wel eng in de avond! Ze krijgen hun gratis ijsje, waarna ze heerlijk verstoppertje gaan spelen in de tenten boven. Als ze iemand horen praten, verstoppen ze zich in een tent. Ze blijven daar tot alle stemmen weg zijn. Maar als Mees en Tijn naar huis willen, zit de deur van het warenhuis al op slot! Hoe moet dat nu? Moeten zij dan in de tent in de winkel kamperen in plaats van thuis slapen? Totdat ze weer stemmen horen. Zouden er dieven zijn?

Dit is een spannend boek. Het boek leest makkelijk en de auteur weet de lezer mee te nemen in het verhaal. Je bent al lezer erg benieuwd naar de afloop van het verhaal. Het zorgt ervoor dat je het boek in één keer uit wilt lezen!

Het boek heeft een vrolijke, wat drukke omslag. In het boek wordt de tekst ondersteund door duidelijke illustraties, waarop de tekst gevisualiseerd wordt. Het boek is eenvoudig geschreven en geschikt voor het beoogde leesniveau (AVI E4). De hoofdstukken zijn niet lang, gemiddeld 3 à 4 bladzijden. Dit vereenvoudigt het lezen.

De situaties in het boek zijn herkenbaar voor de doelgroep. De auteur weet zich goed in te leven in de lezertjes. Kortom, weer een spannend en leuk boek over Mees en Tijn!

RvL

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Mees en Tijn – een spannende nacht

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

77
77

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

9.50
9.50

Deel deze recensie