Boekdetails

Kinderen & geloven

Bijbelse verhalen voor kinderen

  • Auteur: Gisette van Dalen-Heemskerk
  • Illustrator(s): Danker Jan Oreel
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 24.90
  • Pagina\'s: 189
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033127489

Een nieuwe, mooi verzorgde, prachtig geïllustreerde kinderbijbel voor kinderen vanaf vier jaar, geschreven door Gisette van Dalen, met heldere illustraties van Danker Jan Oreel.

Inhoud:

Deze kinderbijbel bevat 87 bekende Bijbelverhalen uit het Oude (60 verhalen) en Nieuwe Testament (27 verhalen). De verhalen blijven dicht bij de tekst uit de Bijbel. Boven elk verhaal staat het Bijbelgedeelte vermeld.

Illustraties:

De illustraties van deze bijbel zijn kleurrijk en mooi. De tekeningen zijn historisch erg betrouwbaar.  De gezichten zijn erg sprekend getekend. Verschillende emoties als blijdschap, boosheid, verwondering, droefheid zijn goed herkenbaar voor de kinderen. Jezus wordt slechts een enkele keer heel eenvoudig afgebeeld.

Doelgroep:

De Bijbel is met name bedoeld voor de leeftijdsgroep vier tot acht jaar. Bij elk Bijbelverhaal zijn drie vragen opgenomen:  zowel weetvragen voor de jongere kinderen als denkvragen voor de wat oudere kinderen.

Vormgeving:

Het is een stevig gebonden boek. De kinderbijbel bevat een duidelijke inhoudsopgave en  verwijzing naar de Bijbelgedeeltes. De tekst is afgedrukt op stevig, helderwit papier in een duidelijk letter. De pagina is opgedeeld in twee kolommen. Elke pagina bevat een of twee illustraties.  De vragen zijn erg leuk gekaderd met als kopje: ‘Even denken…  Met leeslint.

Taalgebruik:

Deze bijbel is heel prettig voorleesbaar in een vriendelijke sfeer, mooi, pakkend èn bijbelgetrouw. De verhalen zijn in tegenwoordige tijd geschreven en zijn niet te lang zodat ze aan tafel of voor het naar bed gaan voorgelezen kunnen worden. De schrijfster gebruikt korte zinnen. Moeilijke woorden zoals bijvoorbeeld het eerstgeboorterecht worden kort en duidelijk uitgelegd. In de verhalen worden veel namen, feiten en plaatsnamen genoemd. Ik vind dit erg leerzaam voor de kinderen.

Godsbeeld:

God is de Schepper van de hemel en aarde. Hij heeft de mens goed geschapen. In het paradijs hebben Adam en Eva geluisterd naar de duivel, hierdoor zijn alle mensen zondig. God straft de duivel, de mensen en de zonden. De Heere Jezus is gekomen om de straf van Zijn kinderen te dragen. Zodat menen weer een kind van God kunnen worden.

Oordeel: 

Een mooi geïllustreerde kinderbijbel die goed thuis en op school te gebruiken is. Mede door de vragen is de bijbel goed te gebruiken in een gezin met meerdere kinderen in deze leeftijdscategorie.  De tekst is bijbelgetrouw.

Fragment: Jozef en zijn broers:

‘Ik heb gedroomd’, zegt Jozef tegen zijn broers. Boos kijken de broers Jozef aan. Wat heeft hij nu weer? Ze hebben een hekel aan hun jongere broer. Als ze iets doen wat verkeerd is, vertelt Jozef het aan hun vader Jakob. Ook merken de broers dat vader Jakob het meest van Jozef houdt. Hij heeft zelfs een prachtig gekleurde jas aan hem gegeven.  De broers zijn erg jaloers op Jozef. Jozef verteld zijn droom. ‘Wij waren koren aan het oogsten. De korenhalmen bonden we bij elkaar tot schoven. Opeens ging mijn schoof rechtop staan. Jullie schoven kwamen rond die van mij staan. Toen bogen ze allemaal voor mijn schoof.’ ’Wil je de baas over ons spelen?’ vragen de broers woedend aan Jozef.’

LG

 

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE