Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Oma Kniertje vertelt

  • Auteur: Michel de Boer
  • Illustrator(s): Leontine Gaasenbeek
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.95
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Mes
  • ISBN: 9789059522558

Oma Kniertje is nostalgie en terug naar vroeger! Michel de Boer heeft Opa Knoest al lang geleden bedacht. Een Oma was er nog niet. Nu is er ook een Oma, oma Kniertje. Oma Kniertje woont in een echt ‘oude-oma-huis’, waarin alles is ‘zoals-het-vroeger-was’. Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek laten in dit retro-prentenboek de sfeer van vroeger zien in de nostalgische illustraties.

Terwijl oma haar bril zoekt, krijg je een inkijkje in haar huis. Oma’s kleinkinderen Finn en Femke willen haar wil helpen zoeken. Dit element zie je ook bij de Opa Knoest boeken, waarin kleinkinderen Ricky en Renske hun opa opzoeken.

In Oma Kniertje kijk je mee: oma’s bruine eikenhouten kasten, een kachel met kolenkit, het bekende bordje ‘Ik en mijn huis, wij zullen de Heere dienen!‘, de oude klok, een vooroorlogse platenspeler, oude tegeltjes in de badcel, het lampetstel, de bedstee, een oude po, klederdracht (van alles door elkaar!), de oude ovale teil, de wastobbe, het droogrek, en natuurlijk het foto-album van vroeger.

Veel kinderen zullen dit soort oma’s alleen nog in het Openluchtmuseum vinden, maar toch is het een grappig inkijkje in de oma’s die vaders & moeders zich nog wel zullen herinneren. De illustraties zijn grappig, heerlijk breed uitgemeten in het ultieme ‘vroegergevoel’. In tegenstelling tot de Opa Knoest boeken (Buddybooks)  is dit boek verschenen bij uitgeverij Mes.

Dit prentenboek is ook heel geschikt voor een verzorgingstehuis. Het zal veel herkenbaarheid en herinnering opleveren. Een breed bruikbaar prentenboek voor ‘5 tot 95′.

AP

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE