Bedreigd door noodweer

Seth en zijn ouders gaan kamperen in Zwitserland. Zijn klasgenootje Else gaat met haar ouders naar hetzelfde gebied, maar dan in een huisje. Net als Seth heeft meegeholpen bij het opzetten van hun nieuwe tent, breekt er boven de camping een hevig noodweer los. Hun tent wordt weggespoeld door het kolkende water uit een beek vlak naast de camping en het gezin kan ternauwernood worden geëvacueerd. De volgende dag blijkt de omvang van het natuurgeweld: wegen zijn verwoest, er is geen stroom en hun dorpje is van de buitenwereld afgesloten. Als Seth en Else op het kampeerveld naar weggespoelde kampeerspullen zoeken, vinden ze een kistje, gevuld met gouden sieraden. Als ze het kistje meenemen worden ze door twee mannen overvallen en beroofd. Waar komt dit kistje vandaan en lukt het om het terug te krijgen?

Vormgeving en illustraties
Deze hardcover uitgave is voorzien van een vrij donkere, maar spannende en toepasselijke omslagillustratie van een tent tegen de achtergrond van bergen en bliksem. Het verhaal zelf bevat geen illustraties.

Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven in toegankelijk en eigentijds taalgebruik, op niveau AVI E-5. Veel dialoog, korte hoofdstukken. Regelmatig is er sprake van Duitse woorden die niet worden vertaald maar waarvan de betekenis de lezers wel duidelijk zal zijn.

Christelijke karakter
De hoofdpersonen komen uit een christelijk gezin. Er wordt gebeden voor de maaltijd.

Doelgroep
Voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Bijzonderheden
Eerdere uitgaven met de beide hoofdpersonen: Bedreigd en Online bedreigd.

Leesbeleving en leesplezier
Een vlot lezend verhaal voor kinderen die van spanning en avontuur houden.

EvdG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/bedreigd-door-noodweer:9789033131745

Boekgegevens

Titel:

Bedreigd door noodweer

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

132
132

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

€ 11,90
€ 11,90

Deel deze recensie