Bas moet nodig

Een nieuw peuterprentenboek in de serie Bas educatie. Een op rijm geschreven prentenboek met prachtige, kleurrijke tekeningen van Marjolein Hund die peuters en jonge kleuters zullen aanspreken.

Tobias snuft aan een paaltje. Loop eens door, zegt baasje Bas. Of moet jij… O, wacht eens even? ‘k Zie het al, je moet een plas!

Auteur Liesbeth van Binsbergen koppelt het plasje doen van een peuter moeiteloos aan de plas van de hond. Logisch!

Even een plas doen. Heel herkenbaar voor peutertjes. En natuurlijk wil je alles zelf doen. De wc is niet bezet. Eerst moet het lichtknopje aan – alle handelingen worden beschreven – de broek moet naar beneden, Bas klimt op de hoge bril. En gelukkig is mama blij met de superspetterplas die Bas gedaan heeft.

Van Binsbergen heeft zich optimaal ingeleefd in de plas-peuter-rituelen. Daar dragen ook de herkenbare, vriendelijke (soms) ingezoomde kleurrijke tekeningen van Marjolein Hund aan bij. Samen zorgen ze voor een prettige, geruststellende herkenbare sfeer.

Ook dit boekje in de Bas-serie leest prettig voor door de vlotte rijm, de korte zinnetjes en toegankelijke taal. De pagina’s zijn voorzien van een lichte coating, waardoor het zeer geschikt is voor kleine peuterhandjes en makkelijker te reinigen na ‘zelf’ lezen.

Kortom, een erg leuk, kleurrijk boekje dat niet mag ontbreken in het voorleesrepertoire! Geschikt om voor te lezen aan peuters, thuis of op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen.

Achter in het boekje vindt de lezer op meerdere pagina’s afbeeldingen van de overige voorleesboeken uit deze Bas-serie.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bas moet nodig

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Groen
Groen

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.