Boekdetails

Kinderen & geloven

Bartimeüs kan weer zien

  • Auteur: Alberte Jonkers
  • Illustrator(s): Alberte Jonkers
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 9.95 (actuele prijs zie Bestel online)
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087182830

De blinde Bartimeüs hoort dat Jezus in de buurt is. Daarom begint hij heel hard te roepen: ‘Jezus, Zoon van David, help mij!’

In dit peuterboekje wordt het wonder van de genezing van Bartimeüs verteld en verbeeld voor de jongste kinderen.

Inhoud:

Dit boekje gaat over de genezing van Bartimeüs. Bartimeüs zit aan de kant van de weg. Als hij hoort dat Jezus voorbijkomt, roept hij zo hard als hij kan. Hij wil zo graag dat de Heere Jezus hem geneest.

Doelgroep:

Het boekje ‘Bartimeüs kan weer zien’  is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Taalgebruik:

Op een korte en eenvoudige manier wordt het verhaal van de Heere Jezus verteld. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt.

Illustraties:

Alberte Jonkers heeft het verhaal geschreven en illustraties gemaakt. Dat heeft ze mooi gedaan. De illustraties zien er warm en vriendelijk uit. De mensen op de voorgrond zijn duidelijk getekend. De achtergrond is zacht getekend.

De gezichtsuitdrukking is duidelijk te zien. Een peuter kan aan het gezicht zien wat er gebeurt in het verhaal. Je ziet dat Bartimeüs roept en nog harder roept. Je ziet de boze mensen die roepen: Stil en houd je mond!!

Maar ook dat Bartimeüs weer kan zien, hij heeft zijn ogen open.

Vormgeving:

Het is een stevig gebonden boek met glanzende pagina’s. Door het wat dunne papier is het minder geschikt om  peuters zelf erin te laten kijken.

Op de linkerpagina staat de tekst in een duidelijk en groot lettertype. Op de rechterpagina zie je een paginagrote illustratie.

Godsbeeld:

De Heere Jezus wordt in dit boekje niet afgebeeld. Als het over de HEERE of de Heere Jezus gaat wordt ‘U’ en ‘Mij’ aangeduid met een hoofdletter.

Fragment:

“Bartimeüs heeft van Jezus gehoord. Hij wil ook graag naar Jezus toe. Daarom begint hij heel hard te roepen: ’Jezus, Zoon van David, help mij!’:

Oordeel:

Geschikt als kraamcadeautje, verjaardag, oppas of kinderopvang. Of om je kinderen op een eenvoudige manier kennis te laten maken met de bijbelverhalen. Hopelijk maakt de schrijfster nog meer van deze boekje voor peuters, met bekende en minder bekende verhalen.

EB

Bestel online