Stiekem op stap

Ga jij stiekem met het Afrikaanse meisje Mariyana mee op stap? Dan beleef je van alles en word je veel wijzer! Vrolijk prentenboek voor kleuters en peuters. Het is voor hen  een laagdrempelige kennismaking met het dagelijks leven in Afrika.

In ‘Stiekem op stap’ ga je mee met Mariyana op reis door haar dorp. Elke dag wil ze ergens naar toe. Stilletjes sluipt ze achter haar dorpsgenoten aan, maar ze hoort overal hetzelfde. Je bent te klein. Waar mag ze wel naartoe?

In dit vrolijke boek leer je Afrika en het dagelijkse leven van Afrika kennen. De auteur woont en werkt zelf als zendelinge in Zambia. Het boek is geschreven voor peuters en kleuters zodat ze kennis kunnen maken met het dagelijkse leven in Afrika.

Zo is de kerk onder een boom en zitten de mensen op de grond of op een krukje. Het ziekenhuis ziet er anders uit dan in Nederland en op het land wordt gewerkt met een os die een ploeg trekt. De kinderen leren dat het dagelijks leven in Afrika anders is dan in Nederland. Maar dat de kinderen in Afrika dezelfde boodschap horen als wij hier in Nederland. Laat de kinderen tot Mij komen. De liefde van de Heere Jezus is voor alle kinderen van de aarde.

Het vierkante boek ziet er vrolijk en vriendelijk uit. De warme (full-color) illustraties zijn van Hester Nijhoff en laten goed het dagelijkse leven in Afrika zien. Alsof ze naar Afrika toegevlogen is en ze daar heeft getekend. Door de mooie illustraties kan je je helemaal inleven in het verhaal. De tekst en de illustraties passen goed bij het verhaal.

De tekst staat op rijm. Elke dag vraagt Mariyana zich af, wie gaat er weg en waar gaan ze naartoe? Deze tekst komt bij elke dag terug alleen de maandag verandert dan in de dinsdag enzovoort.

He, kijk daar! Wie gaat er weg? Mag ik niet mee? Dat is jammer zeg! Ik blijf op dinsdag echt niet thuis! Stiekem volg ik, zo klein als een muis. Ik gluur steeds voorzichtig om me heen en kom op het veld, gewoon alleen!

Oeps, papa ziet mij staan. Hij kijkt mij lachend aan. ‘Jij bent nog veel te klein om hier alleen te zijn.’

Maar op een dag vraagt ze zich af: Mag ik hier wel zijn? Ben ik toch niet te klein?

 Aan het eind van het boek staat er nog een ‘brief’ voor jou van Mariyana, met aan het eind een belangrijke vraag om aan je ouders te stellen.

Een geschikt boek om de kinderen kennis te laten maken met het dagelijkse leven in Afrika

EB

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

Stiekem op stap

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

40
40

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

12.95 (voor actuele prijs zie Bestel online)
12.95 (voor actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie