Arme Antje

Antje wordt grootgebracht met Gods Woord. Als haar moeder sterft, Antje is dan 6 jaar, wordt ze bang. Wat als zij eens sterven moet? Later wil ze niets meer van het geloof weten. Ze trouwt met Jan en geen van beide geven ze nog iets om God en Zijn Woord. Totdat Jan aan de drank raakt en zij te maken krijgen met veel tegenspoed en verdriet. Kunnen zij daarin op God vertrouwen of willen zij nog steeds niets met Hem te maken hebben?

Vormgeving en illustraties
De hoofdpersoon staat duidelijk op de voorkant afgebeeld, lezend uit de Bijbel. Dat tekent het verhaal, vooral aan het einde van het boek als Antje inderdaad ouder is. Het wat donkerder kleurgebruik is passend bij de toon waarin het boek geschreven is. In het boek is op elke spread een soortgelijke illustratie te vinden. Deze zijn afwisselend zwart-wit en in kleur, goed passend bij de tekst.

Taalgebruik
Het taalgebruik is erg eenvoudig. Dit past ook bij de doelgroep waarvoor het boek is geschreven. Jonge kinderen zullen deze taal goed kunnen begrijpen. De zinnen zijn meestal kort, evenals de hoofdstukken. Dat maakt het (voor)lezen makkelijker. Bij het zelf lezen heb je steeds daardoor even een adempauze tijdens het lezen. Bij het voorlezen is de hoofdstukindeling een handige manier om het verhaal in gedeelten te lezen.

Christelijke karakter
Dit boek heeft een duidelijke christelijke signatuur, maar wel op een natuurlijke manier. Antje wordt een gelovige vrouw en een kind van God. Dat is merkbaar in het verhaal.

Doelgroep
Om voor te lezen vanaf 4 jaar. Om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Het boek geeft een mooie inkijk in Gods hulp in het leven van Zijn kinderen. Het is een leerzaam verhaal.

 

RvL

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/arme-antje:9789463702508

Boekgegevens

Titel:

Arme Antje

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

64

Uitgeverij:

Koster

Prijs:

€ 15,90

Deel deze recensie