Anouska

Wie heeft er zo´n fijne opa als Anouska? Vaak trekken ze samen de natuur in om vogels te kijken. Maar op een dag wordt opa ziek, doordat er een vreemd virus in het land rondgaat? Blijft opa bij haar?

Een ontroerend verhaal over verdrietige en fijne dagen, voor meisjes vanaf ongeveer 10 jaar.

Anouska gaat samen met haar opa graag vogelen, maar op een dag worden opa en oma ziek. Zou Anouska nog samen met opa gaan vogelen en het veld intrekken?

In dit boek komen verschillende emoties aan bod. Aan de ene kant gebeuren er vervelende en nare dingen, aan de andere kant zijn er ook blijde gebeurtenissen. Het is een mooi boek om te lezen voor kinderen van ongeveer 10 jaar. In dit boek wordt ook vanuit de kant van een kind geschreven hoe ze de corona periode ervaart.

Vormgeving en illustratie
De voorkant ziet er aantrekkelijk uit met mooie illustraties die uitnodigen om het boek te gaan lezen.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de doelgroep, er worden niet al te veel moeilijke woorden in gebruikt. Ook komen er geen scheldwoorden in voor. Verder wordt er ook aandacht gegeven aan de kerkgang,en hoe deze nu anders is door corona. Persoonlijk vind ik het jammer dat veel namen afgekort worden. Dat kan als storend ervaren worden bij het lezen.

Leesbeleving en leesplezier
Een mooi boek om te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar waarin ook de ervaring van een meisje van dezelfde leeftijd over corona wordt beschreven

MK

 

Boekgegevens

Titel:

Anouska

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

117
117

Uitgeverij:

de Banier
de Banier

Prijs:

9,95 (actuele prijs Bestel nu)
9,95 (actuele prijs Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.