Afscheid van opa

‘Afscheid van opa’ is een lief prentenboekje voor peuters/kleuters en kinderen tot 9 jaar.

In eenvoudige en duidelijke taal leef je mee met ‘knuffel’ Lappa, die probeert te begrijpen dat zijn lieve opa – met wie hij altijd speelde en samen plezier had – er niet meer is. Wat is dood? Duurt dood zijn lang? Of komt opa nog een keer terug?

‘Afscheid van opa’ is een prentenboekje, met een heel rustige, eenvoudige lay-out. De illustraties zijn cartoonesk te noemen, heldere kleuren, zwart-omrand met grote vlakken in een kleurstelling.

Lappa stelt vragen en denkt na over wat er allemaal gebeurt. Ze vindt ‘Gecondoleerd’ maar een raar woord. ‘Kom nou terug, opa, fluistert Lappa. Ik mis je zo… Maar opa komt niet terug. Zou hij echt verhuisd zijn? denkt Lappa’.

Wat gebeurt er nou eigenlijk? Lappa vindt het fijn dat opa niet alleen in de kist is, omdat zijn tekening er ook bij ligt. En is opa nu in de kuil of in de hemel? Door de vragen van kinderen in dit boekje uit te spreken, kunnen ouders hierover met hun kinderen praten.

Alle voorkomende dingen die bij een begrafenis gebeuren komen langs. In dit integere boekje wordt niet te veel ingevuld, waardoor het heel geschikt is om met peuters/kleuters, jonge kinderen te lezen als opa (of vul oma in) is overleden. De tekeningen en de tekst passen naadloos bij elkaar en vullen aan wat in de tekst verteld wordt.

Het boekje is een christelijke bewerking van het eerder verschenen ‘Dag lieve opa’ dat door dezelfde auteur/illustrator geschreven/geïllustreerd is. ‘Dag lieve opa’ werd genomineerd voor de Yarden Afscheidsprijs.

Door de eenvoudige, maar heldere aanpak & rustige lay-out is dit een heel geschikt en ‘veilig’ boekje over een teer onderwerp voor jonge kinderen.

Bij dit boekje is ook een knuffel Lappa verkrijgbaar. Juist bij een onderwerp als dit zal een bijpassende knuffel heel helpend zijn voor jonge kinderen.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Afscheid van opa

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Gideon
Gideon

Prijs:

13.50
13.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.