Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Tijdmachien

Actieboek onderbouw 'En toen'

  • Auteur: Michel de Boer
  • Illustrator(s): Michel de Boer, Leontine Gaasenbeek
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 6,95
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Buddybooks

Michel de Boer schrijft het actieboek voor de onderbouw, bij het thema van de Kinderboekenweek 2020, waarin we met de jongste kinderen van de basisschool een grote reis door de tijd maken. Natuurlijk is dit allemaal te zien in de vrolijke, levendige, grappige illustraties van deze auteur/illustrator.

In ‘Tijdmachien’ reis je mee door de tijd met de ik-persoon en zijn witte hondje, die je op elke bladzijde terug ziet. Je reist door de tijd, met ridders, de boekdrukkunst, met de bedenker van de telescoop, vecht je mee met Michiel de Ruyter, reis je mee met Abel Tasman, schilder je net als Rembrandt en Van Gogh, reis je met de eerste trein naar Amsterdam, vlieg je mee naar de maan met Neil Armstrong…

Het boek is uit, het reizen door de tijd is snel gegaan. Ik wil nog een keer, dus begin ik van voren af aan.

Wat een leuke manier om geschiedenis voor kleuters behapbaar te maken. Met de tekst op rijm en de vrolijke bijpassende illustraties is dit een heel geslaagd actieboek voor de onderbouw. Het boek heeft een poster/flaptekst, waarop je een geschiedenis-tijdlijn vindt.

En toen? is het thema van de Kinderboekenweek 2020 (30sept-11okt), een samenwerking van BCB met CPNB. Kindertheater Deepdeep is al bezig met een leuke voorstelling bij dit thema en dit boek.

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!
 

De andere BCB-actieboeken van 2020 zijn geschreven door Ina van der Beek [middenbouw], Judith van Helden [bovenbouw].

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of BESTEL ONLINE.

In de maand oktober ’20 kost dit boek slecht 6,95, vanaf 1 november 9,95.