Aanslag op Niagara

Sammy, Sarah en Matiuse zijn samen in Toronto. Ze gaan daar naar school, maar willen ook allerlei toeristische plaatsen bezoeken. Daarbij komen ze een aanslag op het spoor. Ze besluiten dit aan de politie te melden, maar die gelooft hen niet. Dan willen ze zelf alles doen om de aanslag te verhinderen. De mannen die de aanslag willen plegen, zijn niet voor een kleintje vervaard. Gaat het de vrienden lukken om het te voorkomen?

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een omslag met mooie foto’s in sprekende kleuren. De andere delen van de serie hebben een soortgelijke vormgeving, waardoor het boek als deel herkenbaar is. In het boek zijn kleine schetsjes in zwart-wit opgenomen bij de paginanummering en boven elk hoofdstuk staat een kleine illustratie.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is niet tijdgebonden. Het verhaal is vlot geschreven met goed leesbare dialogen. Soms had de schrijver wat meer gebruik kunnen maken van het principe show, don’t tell. Dan blijft er iets meer over voor de verbeelding van de lezer. Het lettertype is duidelijk. De tekst is verdeeld in hoofdstukken en alinea’s, dat leest fijn

Christelijke karakter
Dit boek geeft een christelijke boodschap mee: je kunt God om hulp bidden en je moet op Hem vertrouwen. Het is mooi in het verhaal opgenomen, zonder opgelegd over te komen.

Doelgroep
Het verhaal is geschreven voor jonge tieners vanaf ca. 11 jaar. Daar sluit de inhoud mooi op aan. Deze doelgroep zal het een spannend verhaal vinden. Dat sommige dingen net wat te toevallig samenkomen, zal alleen volwassenen opvallen.

Bijzonderheden
Deel 3 van de Canada-serie. Andere delen zijn: Avontuur op Coats Island (dl. 1), De schat van de G.I.(dl. 2) en IJskoud gevaar!(dl. 4).
Het kaartje van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt (voor in het boek) helpt om de context van de tekst te plaatsen.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend boek voor tieners, ze zullen dit in één adem uitlezen!

RvL

 

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/aanslag-op-niagara:9789059075115

Boekgegevens

Titel:

Aanslag op Niagara

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

120
120

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 8,95
€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.