Boekdetails

Kinderen & geloven

365 verhalen Bijbel

  • Auteur: Sally Ann Wrigt, Jannemieke van Ittersum
  • Illustrator(s): Honor Ayres, Paola Bertolini Grudina, Frank Endersby, Krisztina Kallai Nagy, Heather Stuart, Estelle Corke, Melanie Florian, Moira Maclean, Carla Manea, Martina Pelusa
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 18.50
  • Pagina's: 222
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Brevier
  • ISBN: 9789491583698

Een kinderbijbel met 365 heel korte Bijbelverhalen, heel geschikt om tijdens de middagpauze, bij het eten, of voor het naar bed gaan te lezen. Voor kleuters en alle kinderen met een korte spanningsboog. En met 365 verhalen kun je natuurlijk met je kinderen in één jaar de ‘hele bijbel’ doorlezen.

Inhoud: Het boek bevat 219 korte (bekende) verhalen uit het Oude Testament en 146 (bekende) verhalen uit het Nieuwe Testament. De verhalen eindigen bij het einde van Paulus’ zendingsreizen in Rome.

Taalgebruik: Elk verhaaltje bestaat het meest uit 4-6 korte zinnen, al zijn er ook een aantal langere verhalen. (nr. 134) Een bijbel waarbij je – afhankelijk van de spanningsboog van je kinderen of de tijd die je er voor hebt – een of meer verhaaltjes per keer voorleest. Het taalgebruik is helder, eenvoudig, goed te begrijpen voor kinderen vanaf 3-4 jaar. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en het sluit aan bij de belevingswereld van kinderen ‘Er kwamen grote en kleine dieren, gestreepte en gevlekte, zachte, maar ook stekelige’. Dieren die over de grond kropen, en dieren die in bomen klommen’. En God zag dat het goed was’.

De tekst is afgedrukt op een schreefloze, heldere letter, waardoor deze bijbel ook leesbaar zal zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. In een gezin met meerdere leeftijden kun je de bijbel als ‘samenleesbijbel’ gebruiken. Sommige zinnen voorlezen, sommige zelf laten lezen.

Illustraties: De illustraties zijn vriendelijk, laagdrempelig, voornamelijk in warme kleuren. Tien illustratoren hebben meegewerkt aan deze bijbel. Dat maakt het tot een heel aantrekkelijke kinderbijbel. De illustraties zijn rond de tekst afgedrukt. Zo is er altijd iets te zien tijdens het voorlezen.

Vormgeving: Een mooi vormgegeven, verzorgd uitziende kinderbijbel om elke dag uit te lezen met je peuters en kleuters. Gedrukt op stevig, glad, helder papier in een mooie schreefloze letter.

Godsbeeld: Bijbelgetrouw, Bijbel-volgend, God zorgt voor jou, Jezus is de redder van de wereld, is gestorven voor ‘de mensen op de wereld die verkeerde dingen hadden gedaan’, is opgestaan uit de dood, Hij leeft, zond de Heilige Geest om de mensen te helpen ‘de dingen te doen die Jezus hun geleerd had’.

Voorbeeld van een verhaal: De straf (Genesis 2:9-24): ‘Adam, waar ben je? riep God. Adam kwam bang tevoorschijn. Het is Eva’s schuld’, zei hij. Zij gaf me het fruit, en toen heb ik ervan gegeten’. Eva zei: ‘Het is niet mijn fout, maar die van de slang. Hij heeft tegen me gelogen, en ik at ervan’. God zei: ‘Jullie hebben niet naar Mij geluisterd. Nu weten jullie wat goed en verkeerd is’. Adam en Eva mochten niet meer in de mooie tuin wonen’.

Voor zo’n dikke, rijk geïllustreerde kinderbijbel is de prijs (€18.50) niet hoog.

AP

Marieke (moeder van 3 zoons): Dit vind ik een hele leuke bijbel om voor te lezen, of zelf te lezen. De opzet is vrolijk, met leuke en mooie tekeningen. De illustraties zijn door verschillende mensen gemaakt en dat maakt het heel afwisselend. Voor kinderen is er genoeg te bekijken tijdens het voorlezen. Wat mij ook opvalt is dat er zoveel verhalen in staan. Veel kinderbijbels beperken zich tot de bekende verhalen en heb je vrij snel uit. In deze bijbel staan 365 verhalen, en deze geven een mooie indruk van de hele bijbel, een aanrader.

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE