Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

321 superslimme dingen die je moet weten over dieren

  • Auteur: Mathilde Masters
  • Illustrator(s): Louize Perdieus
  • Serie: 321 superslimme dingen die je moet weten ..
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 20,50
  • Pagina's: 311
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN: 9789401451246

Een prachtig geïllustreerde dierenencyclopedie met 321 verrassende ultieme weetjes over zoogdieren, vogels, vissen, insecten, amfibieën en reptielen. Een heerlijk doorblader- en kijkboek voor alle dierenliefhebbers. 11+

Inhoud

Deze prachtig geïllustreerde dierenencyclopedie wordt met recht’ de ultieme weetjes- encyclopedie over dieren’ genoemd. Mathilde Masters beschrijft op een originele en prikkelende manier 321 ‘dierenweetjes’. Haar beschrijvingen zijn helder en duidelijk met hier en daar een tikkeltje humor! Het lijkt erop dat zowel de schrijfster als de illustratrice grondig vooronderzoek hebben gedaan. Deze dierenencyclopedie nodigt uit om heerlijk door te bladeren of gericht te zoeken. Jong en oud wordt zo zeker beloond met een voor hem of haar nieuw ‘dierenweetje!

 Vormgeving en illustraties

De voorkant van dit prachtig geïllustreerde prentenboek maakt de lezer nieuwsgierig. De illustraties zijn rijk van kleur, humoristisch en origineel. De zachte kleuren geven de encyclopedie een rustige en warme uitstraling. De illustraties en de tekst vormen samen een mooie eenheid. De indeling is overzichtelijk. Elk nieuw dierenweetje wordt zo veel mogelijk op een bladzijde afgedrukt en duidelijk zichtbaar aangekondigd.

De inhoudsopgave helpt de lezer in zijn zoektocht: De dierenweetjes zijn ingedeeld in 16 originele en duidelijke onderwerpen. Of je nu iets wilt weten over ‘gevaarlijke dieren’ of ‘supersnelle ‘en extreem trage dieren, in één enkele oogopslag weet je waar je de antwoorden kunt vinden.

Taalgebruik:

Mathilde Masters schrijft vol liefde over ‘haar’ dieren. Het taalgebruik is feitelijk, maar origineel en grappig. Er wordt een beroep gedaan op een redelijk hoge woordenschat, en hoog technisch leesniveau. Soms is enige voorkennis vereist.

Doelgroep:

De encyclopedie is niet geschikt voor jonge kinderen. Nieuwsgierige kinderen vanaf een jaar of 12 en volwassenen zullen zeker op ontdekkingstocht willen gaan.

 Oordeel:

‘321 superslimme dingen die je moet weten over dieren ‘is een prachtig geïllustreerde encyclopedie die uitnodigt om vol verbazing en verwondering op ontdekkingstocht te gaan. De lezer wordt beloond met originele, grappige en nieuwe dierenfeitjes. Om zelf te onthouden of om uit te delen aan de mensen om hen heen. Zeg het voort!

In deze serie verscheen van dezelfde auteur/illustrator ook: ‘321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 bent‘, Lannoo. 321 verrassende weetjes over dieren, wetenschap, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer.

EW / 01-12  2018

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE