Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Zoektocht

  • Auteur: Aaron Becker
  • Illustrator(s): Aaron Becker
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 14.90
  • Pagina's: 40
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Brevier
  • ISBN: 9789491583636

Na ‘Op reis’ van Aaron Becker zijn de verwachtingen hoog gespannen bij het volgende deel ‘Zoektocht’.

Ook Zoektocht is een prachtig prentenboek, waarin we op avontuur gaan met een jongen en een meisje om de koning te redden die voor hun ogen gevangen genomen wordt. Volg je ogen en je beleeft wat!

Het bijzondere van de illustratie-stijl van Aaron Becker is onder meer dat deze ‘totaal’ is. Zo gauw je de eerste bladzijde opslaat, word je het boek, het tekstloze verhaal ingetrokken. De hoofdpersoon, het meisje, had in ‘Op reis’ een rode stift, in ‘Zoektocht’ heeft de jongen een lila/paarse stift, zodat je in dit avontuurlijke, heroïsche verhaal twee kleuren volgt. De illustrator ziet kans alles te zeggen in zijn beelden, zodat tekst ook niet nodig is.

De koning heeft net aan de jongen en het meisje iets laten zien, wat ze niet mogen vertellen. Hij geeft hen wat mee, waarna hij direct erna gevangengenomen wordt. Met hun gekleurde stiften kunnen de jongen en het meisje alles ‘maken’, waardoor ze de koning en wat er met hem gebeurd kunnen volgen. Ze zien kans te ontsnappen aan hun achtervolgers, duiken naar een diepe – verzonken – stad, ver onder water, vluchten door tropische wouden, op olifanten, over wiebelige hangbruggen boven water, vliegen zelfs met een levensgrote libelle mee over besneeuwde bergtoppen tot ze uiteindelijk de koning weten te redden.

Ik las ergens dat dit een ‘adventure-game’ op papier lijkt en dat kan ik beamen. In de boeken van deze illustrator kun je blijven dwalen in zijn fantasievolle tekenwereld. Het lijkt qua sfeertekening en verhaal op een soort verfilming op papier van ‘De brief voor de koning van Tonke-Dragt. Om te bekijken en nog eens en nog eens.

Het zou me niet verwonderen als deze illustrator veel prijzen verdient met zijn prachtige werk. Een boek voor alle leeftijden.

AP

 

Koop dit boek in je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE