Wow! Ons huis is vol

Een samengesteld gezin en dan ook nog de komst van een baby… Voor Fleur is het een flinke verandering. Zou de bevalling goed gaan bij mam? Ze praat erover met haar vriend Juda. Voor Fenna is het ook wennen. Ze moet ook wennen aan de relatie van haar vriendin Rosalie met iemand van volleybal. Ze heeft er geen goed gevoel bij. Durft ze eerlijk te zijn tegen haar beste vriendin?

Vormgeving en illustraties
In het boek staan geen illustraties, maar op de soft cover zie je Fenna en Fleur met een baby.

Taalgebruik
Afwisselend duik je in het hoofd van Fleur of Fenna. Het is leuk dat er in de tekst soms wat taalgrapjes staan. Als er een moeilijker woord in voorkomt, wordt ook uitgelegd wat het betekent. Op die manier is dit boek ook goed voor je woordenschat.

Christelijke karakter
Fleur en Fenna zijn twee christelijke meiden die worstelen met waaromvragen en steun halen uit het christelijke geloof. Nadat de vliezen van mam breken, bidt Juda met Fleur of hun babybroertje of -zusje gezond op de wereld mag komen. Als het konijn van zusje Tess doodgaat, vragen de jongere kinderen zich af of het dier nu in de hemel is en zo zijn er meer voorbeelden waaruit het christelijke karakter blijkt.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor meiden van twaalf tot zestien jaar. Het beschrijft vraagstukken en situaties die herkenbaar zijn in het leven van een tienermeisje. Zo twijfelt Fenna over welk bijbaantje geschikt voor haar is en worstelt Fleur met de vraag waarom Juda niet alles met haar bespreekt. Soms zijn de zussen wel heel braaf. Een voorbeeld: als de ouders besluiten om elke avond om half tien de stekker uit de router van de Wi-Fi te halen, gaan ze niet in protest.

Bijzonderheden
Dit is het vierde deel in de meidenserie Samen. De boeken kunnen ook goed afzonderlijk gelezen worden.
Deel 1: Help! Mam is verliefd.
Deel 2: Yes! Papa gaat trouwen.
Deel 3: Help! Herrie in huis.

Leesbeleving en leesplezier
Een gezellig en verantwoord meidenboek.

 

MvG

 

 

Boekgegevens

Titel:

Wow! Ons huis is vol

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

304

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 14,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.