Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos

Wat een leuke, fantasievolle verhalen vol vaart schreef Anke van der Pol. Wonderlijke verhalen… Anke van der Pol schreef er een heel aantal op, geïnspireerd door een groter, dikker wonderlijker boek, dat jij misschien wel kent. Maar je kunt dit boek vol wonderlijke verhalen nog veel mooier maken door je eigen tekeningen bij het verhaal te maken. Ga maar gauw aan de slag!

Dit boek is genomineerd voor het Hoogste Woord 2018

Hoe komt een gouden kraan aan muggenbulten? En wat doet een krab in de gordijnen? Dat en nog veel meer kun je lezen in het boek vol verrassende verhalen uit het Sleutelbos. Het boek bevat geen illustraties. De lezer wordt zelf uitgedaagd door middel van een grappige vraag, een doorkijkje of een strip het verhaal zelf te illustreren! Hoe gaaf is dat…In je eigen boek tekenen!

Wonderlijke verhalen uit het sleutelbos gaat over Twist. Twist heeft een wens…een verhaal schrijven voor de krant. Maar niemand wil haar verhalen in de krant zetten omdat ze steeds letters verwisseld. Twist wordt uitgenodigd om mee te gaan naar het Sleutelbos. Daar worden tijdens de picknick hele belangrijke, wonderlijke verhalen aan elkaar verteld. Verhalen over hoop, dromen, liefde, overwinning en een nieuw begin. Twist mag deze opschrijven. Dit is nog leuker als schrijven voor de krant. Het boek bevat 13 fantasierijke Verhalen. Deze lopen in elkaar over, maar kunnen ook afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Verhaal nummer 14 mag de lezer zelf schrijven.

Anke van der Pol weet de lezers, jong en oud vanaf het begin tot het einde te boeien. Ze heeft een rijke fantasie, is grappig en vertelt over originele onderwerpen. Verhalen van een automonteur, glasblazer, opperbediende, koorddanseres, broodjesverkoopster wisselen elkaar af, zodat het een inspirerend boek voor zowel jongens als meisjes is. Ze gebruikt veel alliteratie en woordgrapjes in namen zoals Kees Kraan, of Art Kunstenaar. Het boek is erg goed qua taal.  De verhaalopbouw is erg knap gedaan, oftewel: dit boek is echt een aanrader.

In elk verhaal is een Bijbeltekst – een schat -verwerkt, zonder dat er in het verhaal de woorden Bijbel, Jezus, God wordt genoemd. De boodschap, bemoediging of troost is in deze schitterende verhalen heel knap verwerkt. De schat verwijst naar de Ideeëngever uit de Bijbel. Dit zorgt ervoor dat het een geweldig boek is voor zowel de christelijke lezer, maar kan ook heel goed gebruikt worden als evangelisatiemateriaal onder kinderen die niet zijn opgevoed met de Bijbel. Op een schatkaart achterin het boek lees je de verwijzingen naar de bijbehorende Bijbelteksten.

Extra/Een leuk idee: De illustrator en presentator van koek en ei: Illustrator Arjan Niezen heeft in zijn vierde vlog een illustratie getekend bij het verhaal van Anna, de broodjesverkoopster. Hij daagt Thijs C. Jansen uit, om ook een verhaal te illustreren en zo het boek door te geven aan verschillende Nederlandse Illustrators.

Lian: Dit boek is echt zo gaaf. Wat mij betreft voor elk kind een exemplaar in huis! Nog nooit zoiets moois, kundigs, fantasierijks gezien!

LG

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.