Boekdetails

Kinderen & geloven

Wie ben Ik? Samen aan de slag met de ‘Ik ben…’ teksten van Jezus

  • Auteur: Nieske Selles
  • Illustrator(s): Marcel Flier
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 12.50
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033832932

Na een prachtig boek over het vieren van de christelijke feestdagen in het gezin en een aantal Bijbelse dagboeken voor kinderen, is er nu een boek van Nieske Selles over zeven ‘Ik ben…’- teksten van Jezus. Ook deze keer bedoeld om samen mee aan de slag te gaan.

‘Ik ben de Alfa en de Omega’, zegt Jezus in de Bijbel. Dat zijn best moeilijke woorden, en wat betekent het precies dat Jezus het begin en het einde is? En wat bedoeld Jezus als Hij zegt dat Hij ‘de opstanding en het leven’ is?

Samen met je kind kan je op ontdekkingstocht aan de hand van de werkvormen die Nieske Selles bedacht bij deze woorden van Jezus. Naast bovengenoemde voorbeelden worden ook ‘Ik ben het licht voor de wereld’, ‘Ik ben de ware wijnstok’, ‘Ik ben de goede herder’, ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’ en ‘Ik ben het brood dat leven geeft’ uitgewerkt.

Bij elke ‘Ik ben…’-tekst van Jezus staat een opdracht om te doen, bijvoorbeeld een sobere maaltijd klaarmaken met water en breekbrood. Dan is er een tekst om voor te lezen door het kind, en een gedeelte om voor te lezen als ouder:

Brood en water heb je nodig om te leven. Maar ook om te groeien. Jezus noemt zichzelf in de Bijbel ‘het brood dat leven geeft’. Dat is apart he? Jezus is toch geen brood? Nee, dat is Hij ook niet. Maar Hij noemt zichzelf wel zo, omdat Hij lijkt op brood. Net zoals jij kan groeien en leven als je brood eet, zo geeft Jezus jou leven!

 Daarnaast zijn er vragen, stellingen, korte opdrachtjes en bid- en danksuggesties opgenomen.

De opdrachten en vragen zijn geschikt voor een ouder-kind moment, maar kunnen ook in de bredere kring van het gezin uitgevoerd en besproken worden. Sommige teksten passen goed  bij een bepaald moment in het kerkelijk jaar, bijvoorbeeld Kerst (‘Ik ben het licht voor de wereld’) of Eeuwigheidszondag (‘Ik ben de opstanding en het leven’).

Sommige vragen zijn best moeilijk of persoonlijk, misschien dat het voor kinderen en ouders spannend zal zijn om op deze manier met elkaar over het geloof te praten. Dit prachtig vormgegeven stoer uitziende boek nodigt uit om deze uitdaging aan te gaan!

Zie ook: Vier het samen – Nieske Selles-ten Brinke, Ark Media.

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE