Vrede in het veld

‘Vrede in het veld’ is een voorlees-prentenboek over sport & sportief gedrag, dat een echt Amerikaanse sfeer ademt. Het gaat over honkballen. De sporters in het veld zijn verklede dieren van Dierentuin Alledag. De Wilds lijken kampioen te worden. Alles gaat goed tot Gerrit Gordeldier aan slag is. De Wilds verliezen… en Giraffe Mark baalt verschrikkelijk.

De volgende dag is de wedstrijd op een ander veld. Mark bedenkt een slim plannetje. Op die manier hebben ze meer kans. Maar…voor Mark voelt het toch niet goed. Hij doet iets waardoor er weer ‘vrede in zijn hart’ komt.

Dit prentenboek – op ‘Amerikaans-evangelische’ wijze uitgewerkt – past goed bij het thema Sport. Door het thema (sport, wel/niet meedoen, iemand negeren, vergeving vragen, het goed maken) en de verwerking ervan, kun je ook in de midden- en bovenbouw goed doorpraten over dit thema. De Bijbeltekst Kolossenzen 3: 15 is het thema van dit verhaal: ‘Laat de vrede van God heersen in jullie harten’.

De cartoonachtige illustraties zijn aansprekend, aantrekkelijk en geven emoties goed weer. Nieuw – ik zag het nog niet eerder bij oorspronkelijk Nederlandse kinderboeken – is het binnenkant van het omslag dat als poster opgehangen kan worden.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Vrede in het veld

Jaar van uitgave:

2013
2013

Aantal pagina’s:

36
36

Uitgeverij:

Arrowz
Arrowz

Prijs:

12.95
12.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.