Voorleesbijbel voor jou

Deze voorleesbijbel is bedoeld om jonge kinderen te laten kennismaken met Bijbelse verhalen, maar ook vooral met Gods liefde voor mensen. Het boek bevat 16 verhalen uit het Oude Testament en 17 verhalen uit het Nieuwe Testament.

Vormgeving en illustraties
De hardcover uitgave heeft een aansprekende, kleurrijke omslag. Alle verhalen zijn ruim voorzien van vrolijke kleurentekeningen, waarop veel te ontdekken is. De humoristische, expressieve tekenstijl van illustrator Paul Oole kan wellicht voor sommigen iets te frivool zijn. Elk hoofdstuk omvat ca. zes pagina’s, met een overzichtelijke indeling in meestal vier tekstblokken, met elk een subtitel in een rode of groene letter. Daardoor is het mogelijk om het hoofdstuk op te delen en aan kleuters een deel ervan voor te lezen.

Taalgebruik
De verhalen zijn geschreven in toegankelijke, eigentijdse taal, met korte zinnen. Daardoor is het verhaal goed te volgen.

Christelijke karakter
Deze voorleesbijbel is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen het Nederlands-Vlaams Bijbel Genootschap (NBG) en de Kerk van de Zevende-dags Adventisten.
Op de illustraties wordt Jezus afgebeeld.

Doelgroep
De verhalen zijn bedoeld om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 tot 7 jaar, in het gezin, op (zondags)school of kinderkerk.

Bijzonderheden
Voorin staat een uitleg over het belang van voorlezen en een inhoudsopgave.
Deze uitgave bevat een selectie van verhalen die eerder verschenen in de driedelige Voorleesbijbel.

Leesbeleving en leesplezier
Een verzorgd uitgegeven kinderbijbel, waarin Bijbelverhalen op een aansprekende wijze worden verteld.  Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 4 tot 7 jaar.

DvdG

 

Boekgegevens

Titel:

Voorleesbijbel voor jou

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

200
200

Uitgeverij:

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.