Vergelding

Kolonel Ivar van Waes is Apachevlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. In Texas, USA, traint hij piloten op de geavanceerde gevechtshelikopter. Hij  wordt geselecteerd voor een super geheime missie in Noord-Irak en Syrië. Deze missie blijkt echter ook veel invloed te hebben op zijn privéleven. Er zitten raakvlakken tussen de dood van een vriendin en deze missie. Zou hij het daarom wel tot een goed einde kunnen brengen? En komt hij toe aan zijn geplande wraakactie? Kan hij zijn missie en privé genoeg gescheiden houden?

Vol vragen en met weinig informatie gaat Ivar op reis. Hij heeft geen idee wie hij al dan niet vertrouwen kan. En wei zit er achter alle bedreigingen van hem? Hoe komt het dat zijn begeleiders steeds iets overkomt? Ivar houdt er rekening mee dat dit weleens zijn laatste missie kan zijn…

Het boek heeft een spannende omslag. Dit is mede bereikt door de donkere kleuren, wat gelijk al een wat spannende sfeer oproept. Bovendien is er een ontploffing te zien, wat de aandacht van vele tieners zeker zal trekken. Een stukje van het verhaal komt hier al tot leven. Verder in het boek zijn geen illustraties opgenomen. Deze worden echter ook niet gemist, doordat de tekst al helder en beeldend is.

Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken. Het lettertype is duidelijk en qua grootte mooi passend bij de doelgroep. Dat leest fijn. Wel wordt het lezen soms vertraagd door onduidelijkheden. Je vraagt je als lezer regelmatig af of je iets gemist hebt of dat je misschien ergens overheen gelezen hebt. Dat is lastig. Je krijgt het gevoel dat er misschien al een deel aan vooraf gaat die je deze informatie kan verschaffen. Dat is echter niet zo. Het is jammer dat het verhaal daardoor minder goed leest.

Ivar wordt duidelijk weergegeven. Zijn gedachten zijn soms wel een beetje warrig. Als lezer krijg je dan onduidelijkheden. Sommige dingen voegen niet per se iets aan het verhaal toe. Dit had er dan beter uit gelaten kunnen worden. Toch is het een mooi, spannend en origineel boek. Het einde is bovendien erg verrassend. Ivar maakt een mooie ontwikkeling door. Een ontwikkeling waar vele lezers veel van leren kunnen!

 

RvL

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Vergelding

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

125
125

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

10,50 (actuele prijs zie Bestel online)
10,50 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.