Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Thirza’s tweestrijd

  • Auteur: Thea Zoeteman
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 15,90 (actuele prijs Bestel nu)
  • Pagina's: 235
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033131189
  • Bestel nu

Thirza denkt koortsachtig na. Dat Nathalie opnieuw aan haar vraagt om het niet verder te vertellen, is voor haar een bewijs dat het geen zuivere koffie is. Maar ook dat is niet nieuw voor haar. Ze hoeft alleen maar te denken aan die cadeaus en die blauwe plekken…

Na haar examen gaat Thirza met twee vriendinnen vakantiewerk doen op het vakantiepark van haar oom en tante in Duitsland. In de trein ontmoet ze een leuke jongen, die ook op weg is naar Duitsland. Op het vakantiepark doen de meiden allerlei klusjes en genieten ze van het lekkere weer en de mooie omgeving.

Tot Nathalie, haar zus, plotseling voor haar neus staat. Thirza weet al lang dat er iets aan de hand is met Nathalie, maar wat kan dat zijn? Hoe komt ze aan die blauwe plekken en dure cadeaus? Thirza ontdekt steeds meer dingen, maar ze mag er met niemand over praten. Hoe kan ze Nathalie helpen?

Inhoud:
Thirza gaat samen met haar vriendinnen Mirella en Jolien vakantiewerk doen op het vakantiepark van Thirza´s oom en tante in Duitsland. Eenmaal op het vakantiepark gebeurd er iets onverwachts waarvan Thirza niet had verwacht dat het ooit zou gebeuren. Thirza krijgt nieuws te horen van haar zus Nathalie, en haar vermoeden klopte, er is iets niet goed met Nathalie ´Thirza´s tweestrijd´ is een young adult, het is dus een mooi boek om te lezen voor meiden in de leeftijdscatagorie 12-15 jaar. Zelf vind ik het mooi dat de sfeer van de situatie wordt beschreven. Bijvoorbeeld het piepen van de deur en het bruisen van het water.
Vormgeving en illustratie:
Het boek heeft een aantrekkelijke voorpagina, het nodigt uit om te lezen. Het boek heeft een overzichtelijk lettertype en het lees makkelijk weg.

Taalgebruik:

Het taalgebruik past bij de doelgroep, en er worden niet al te moeilijke woorden gebruikt. Ook komen er geen scheldwoorden in voor. In het boek nemen de vriendinnen deel aan een christelijke sing-in.

Eindoordeel:
Een mooi boek om te lezen voor meiden vanaf 12 jaar, de gebeurtenissen zijn mooi geschreven. De sfeer van het moment wordt beschreven, dit geeft een leuke extra aan het boek.