Boekdetails

Kinderen & geloven

Spiegels, smileys en stille tijd met God

dagboek voor meiden

  • Auteur: Denise Axelow Judith van den Berg
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.95
  • Pagina\'s: 384
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033833052

Dacht jij als klein meisje ook weleens na over hoe het leven zou zijn als je ouder was? Zou je gaan studeren, werken, trouwen en kinderen krijgen? Mijn droom was een sprookjeshuis met een wit hek eromheen, een mooie auto en een wereldreis. Soms lopen onze dromen een beetje uit de hand en komen onze meisjesdromen niet allemaal uit.

Wat mij dan helpt om met beide benen op de grond te blijven staan, is dat ik weet dat ik in de hemel een veel beter leven zal krijgen, ondanks dat mijn meisjesdromen niet uitgekomen zijn. Jezus is daar mijn droomhuis aan het voorbereiden. Ark Media brengt twee Bijbelse dagboeken voor 11+ uit, een jongensversie en deze meisjesversie ‘Spiegels, smileys en stille tijd met God.

Het boek heeft een stevig kartonomslag met afgeronde hoeken en een uitgestanste ovaal in de cover (ruimte voor een spiegel?) waarin je de titel kunt lezen.

Sofie (bijna 11 jr., groep 8) vertelt wat ze van dit Bijbels dagboek vindt. Ze reageert op de volgende vragen:

Welke thema’s komen aan de orde?

Liefde, jaloezie, keuzes maken, vriendinnen, eenzaamheid en vergeving.

Spreken de teksten je aan?

Ja, omdat ik wel een  beetje een denker ben, vind ik het leuk dat degene die het schrijft antwoord geeft op vragen die ik heb.

Zijn de teksten ‘lekker leesbaar’? 

Voor mij wel, maar als je niet veel leest zul je wel eens denken wat staat hier? Maar ja, daar heb je ouders voor gekregen!

Past het bij jouw leeftijd?

Ja, maar als je 13 jaar bent vind je het waarschijnlijk ook nog leuk. En misschien begrijp je de teksten dan beter.

Word je blij van dit dagboek?

Ja,  echt heel erg.

Zou je het zelf willen hebben?

Ja, heel graag.

Zou je het je vriendin of je zus aanraden?

Ja dat zou ik zeker doen (eigenlijk heb ik dat al gedaan ‘-).

Is er nog iets anders dat je kwijt wilt over dit boek?

Nee.

Wat is je eindoordeel over het boek? 

‘Een leuk dagboek voor jonge tieners/pubers. Ben je een denker of vragensteller? Dan is dit echt leuk! De teksten zijn niet altijd even makkelijk. Er komen moeilijk te begrijpen teksten in voor met moeilijke woorden (blz. 304) als ‘munitie’, ‘pak het bij de wortel aan’, ’emotionele lawine’. Er zit best veel beeldspraak in de teksten. Er zit geen uitleg bij de titel of bij de thema’s.’ Je wordt vaak aangesproken als ‘Gods prinses’, zelf vind ik dat niet heel erg.

Welk fragment zou je hier zelf willen plaatsen als voorbeeld voor het dagboek?

Want, denk erom, in Gods nieuwe wereld gaat het niet om woorden maar om daden!
1 Korintiërs 4:20

‘Wandel’ is dat een werkwoord of een zelfstandig naamwoord? Allebei? Klopt. Nu een lastige. ‘Geloof’ is ook een werkwoord en een zelfstandig naamwoord, maar welke wil jij in het leven laten zien? Geloof is een actiewoord. Het is niet iets wat je hebt, maar wat je doet.Sommige mensen praten heel veel over het hebben van geloof, maar dat is dan ook alles, een hoop gepraat. Ze weten misschien precies wat ze moeten zeggen, maar het zijn alleen maar woorden! Paulus zegt in zijn brief aan de Korintiërs dat het koninkrijk van God geleefd moet worden en dat er niet alleen over gepraat moet worden. Er is een groot verschil tussen geloof hebben en een geloof uitleven. Waar sta jij, Gods prinses? Is jouw geloof een zelfstandig naamwoord of een werkwoord?

Dankjewel, Sofie. En natuurlijk mag je het boek houden. Ik hoop dat jij – en je zussen – er nog lang plezier van hebben.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE