Spanning in Sluis

Saar en Pieter gaan iedere dag samen naar school. Saar merkt dat er dingen zijn die haar vader bezighouden en is bang dat hij ernstig ziek is. Gelukkig helpt de huishoudster Dien haar veel bij al haar vragen. Op een dag komt Pieter haar niet meer ophalen. Wat is er aan de hand in de kerk? Waarom mag de burgemeester niet meer aan het Heilig Avondmaal? En waarom zijn er veel mensen die tegen Ds. Koelman zijn? Saar en Pieter beginnen steeds meer te snappen wat er aan de hand is en het doet hun veel verdriet dat de dominee weg moet uit Sluis.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover. Op de kleurrijke voorkant staan de twee hoofdpersonen Pieter en Saar, in de buurt van een kerk en een brandstapel, elementen die in het verhaal terugkomen.

Taalgebruik
Moeilijke woorden worden uitgelegd. Na ieder hoofdstuk staat een stukje uit de “Plichten der ouders” en dit is naar het hedendaagse vertaald, zodat het heel begrijpelijk is voor kinderen.

Christelijke karakter
In het verhaal komt de Bijbel meerdere keren naar voren. Het gaat ook over een strijd in de kerk. De jongere kinderen in het boek lezen ook zelf uit de Bijbel.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder. Dit verhaal kan goed gebruikt worden bij een vertelling over het ontstaan van de kerk in Nederland.

Leesbeleving en leesplezier
Het boek leest prettig en heeft korte hoofdstukken. Je voelt ook de spanning die de hoofdpersonen meemaken.

 

IKDW

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/spanning-in-sluis:9789463702584

Boekgegevens

Titel:

Spanning in Sluis

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

93

Uitgeverij:

Gebr. Koster

Prijs:

€ 12,90

Deel deze recensie