Spanning aan de Ganges

Ilka, Jan, Joachim en Ernesto zijn samen met de vader van Ernesto op reis naar Zuid-India. Ze bekijken veel mooie plekken en zien veel van het land. Ze komen ook op plekken waar vaders en moeders samen met hun kinderen aan het werk zijn. Als ze verder reizen ontmoeten ze dokter Williams, een vriend van Ernesto’s vader. Deze dokter vertelt dat zijn dochter ontvoerd is en dat de ontvoerders losgeld eisen. Dan blijkt dat de ontvoerders niet alleen de dochter van dokter Williams te pakken hebben, maar ook iets anders. Dit kan nog wel eens spannender worden dan ze dachten.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven met een harde kaft. Op de voorkant staan gebouwen uit India en een afbeelding van een meisje, tegen de achtergrond van de rivier. In het boek staan geen illustraties.

Taalgebruik
Het boek is geschreven in de verleden tijd, het is vertaald en sommige woorden doen wat ouderwets aan.

Christelijke karakter
De vader van Ernesto gaat op zendingsreis. Er zijn verschillende gesprekken waarin vragen worden gesteld over het geloof. Het nodigt ook uit tot een gesprek over deze onderwerpen. Voor in het boek worden websites genoemd waar meer te vinden is over het geloof.

Doelgroep
Dit boek is geschikt om zelf te lezen of voor te lezen in de klas. Jongens en meiden van 10 jaar en ouder zullen zich herkennen in de jongeren.

Bijzonderheden
Dit boek is het 4e deel in de serie Vier vrienden:

  1. Arnichauds geheim
  2. Gevaar op het wad
  3. De erfgenaam van Stradivari
  4. Spanning aan de Ganges
  5. De dubbelspion

Leesbeleving en leesplezier
Het boek schetst een beeld van het leven in India. Niet alleen de rijke kant, maar ook de arme mensen worden genoemd. Het is spannend en informatief!

WvD

 

 

Boekgegevens

Titel:

Spanning aan de Ganges

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

140
140

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 12,95
€ 12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.