Samenleesbijbel Junior

Ja! Daar is hij dan, de Samenleesbijbel Junior. Dé Bijbel die je met jonge kinderen kan lezen én beleven.

Dankzij het succes van de Samenleesbijbel is er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de Samenleesbijbel Junior. Natuurlijk zijn er al ontzettend veel kinderbijbels. Maar deze Samenleesbijbel is toch echt uniek door de extra elementen die zijn toegevoegd, zoals weetjes, achtergrondinformatie, gespreksvragen, doe-dingen en liedjes. Allemaal gericht op jonge kinderen.

Inhoud
In plaats van hoofdstukken telt de Samenleesbijbel junior 30 ‘stappen’ waarin je door de Bijbel gaat. De bekende verhalen komen aan bod, zoals de schepping, de toren van Babel, David en Goliath, de geboorte van Jezus en de nieuwe wereld. Maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht, zoals Psalm 23 en over de brief van Paulus aan Korintië. In totaal zijn er 15 stappen in het Oude Testament en 15 in het Nieuwe Testament.

Naast de verhalen vindt je weetjes in het boek, kun je aan de hand van de gespreksvragen over het verhaal praten en kun je met elkaar iets leuks doen wat past bij het verhaal. Ook zit bij sommige verhalen een lied dat je kunt luisteren via Samenleesbijbeljunior.nl.

Vormgeving
Het boek heeft een fijn groot formaat met een harde cover. De bladzijdes zijn van extra stevig papier, waardoor de Bijbel waarschijnlijk mooi lang meegaat.

Illustraties
De illustraties zijn echt prachtig. De illustrator heeft zachte kleuren gebruikt en de figuren vriendelijke gezichten gegeven. Waardoor de illustraties een rustige uitstraling hebben. Bij ieder verhaal staat één illustratie. Deze illustratie past echt bij het verhaal en gaat daar ook in op.

Voor alle extra elementen naast het verhaal zijn symbolen gebruikt. Zo is er een schaar getekend bij de doe activiteit, een praatwolkje bij de gespreksvragen en een loep bij de weetjes.

Iedere pagina achtergrond is ook gekleurd met een zachte, lichte kleur. Al met al is de Bijbel heel mooi afgewerkt qua illustraties en opmaak.

Taalgebruik
Het taalgebruik is (meestal) actief en duidelijk. Er worden simpele woorden gebruikt en de zinnen zijn kort. Leuk is dat er in ieder verhaal een stukje is in AVI-M3 wat de kinderen zelf kunnen lezen.

Doelgroep
De Samenleesbijbel Junior is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De Bijbel is super geschikt voor thuis (bijvoorbeeld aan tafel). Ook is de Bijbel leuk voor een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf.

Oordeel
Wat een ontzettend leuke kinderbijbel is dit. Deze Bijbel sluit geweldig aan bij de leeftijd 4 tot 7 jaar. Alle elementen zijn goed op elkaar afgestemd en geschikt voor de doelgroep.

AM

September ’19 komt de ‘100 stappen Samenleesbijbel’ uit, speciaal ontwikkeld voor groepsgebruik, in de kerk, in clubverband of op school.

Boekgegevens

Titel:

Samenleesbijbel Junior

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

75
75

Uitgeverij:

Nederlands Bijbelgenootschap
Nederlands Bijbelgenootschap

Prijs:

19.95
19.95

Deel deze recensie