Boekdetails

0-6 jaar

Puzzel Adam en Eva

  • Jaar van uitgave: 2022
  • Prijs: € 10,95
  • Uitgeverij: De Parel
  • ISBN: 9789493208612
  • Bestel nu

Op de afbeelding van deze legpuzzel staan Adam en Eva in de Hof van Eden, vlakbij de boom van de kennis van goed en kwaad. Rondom hen zijn allerlei dieren afgebeeld, zoals een olifant, een giraffe en een schildpad.  Adam en Eva zitten deels wat beschut achter struiken. Het is een kleurrijke maar enigszins romantische weergave van het Bijbelverhaal.

Vormgeving  en gebruik
De puzzel is stevig verpakt in een verzorgde hardkartonnen doos, met daarop een afbeelding van de puzzel.
De puzzel heeft een afmeting is ca. 28 x 43 cm. en bestaat uit 20 stevige, niet te kleine stukjes. De puzzelstukjes zijn gemaakt van stevig karton.

Doelgroep
Deze legpuzzel is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Enige hulp van een volwassene of ouder kind zal daarbij in het begin wellicht nodig zijn. Na het puzzelen is het leuk om samen de plaat te bekijken en de dieren te benoemen.

Bijzonderheden
In de doos zit ook een kaart met daarop het Bijbelverhaal, met op de achterkant een kleine kleurplaat. Deze kleurplaat is te klein uitgevoerd en daardoor niet geschikt voor kleuters om te kleuren.
Deze puzzel is ook in een groter formaat, als vloerpuzzel, verkrijgbaar.

Puzzelbeleving en puzzelplezier
Deze puzzel is leerzaam om te maken en stimuleert de fijne motoriek. Daarbij kan ook het Bijbelverhaal over Adam en Eva worden voorgelezen.

Een leuk initiatief van uitgeverij De Parel om naast het boekenaanbod ook legpuzzels in het assortiment op te nemen.

DvdG