Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Pieter op de bruiloft

  • Auteur: Willemieke Kloosterman-Coster
  • Illustrator(s): Anita Engelen
  • Serie: Pieter
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 12.95
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402904130

Op een dag brengt de postbode een brief met gouden letters bij Pieter thuis. Het is een trouwkaart! Pieter, zijn ouders, broer en zusje zijn uitgenodigd op de bruiloft van oom Bas en tante Linda. Leuk!

Pieter gaat met mama nieuwe kleren kopen voor de bruiloft. Wat op zo’n feestelijke dag moet je er natuurlijk mooi uitzien! Later laten de ouders van Pieter hun eigen trouwfotoboek zien. ‘Dat is gek’, denkt Pieter:

‘Mam, waarom staan wij niet op deze foto?’
‘Toen papa en mama trouwden, waren jullie er nog niet. Jullie zijn later in mijn buik gegroeid. Eerst Derk, toen jij en toen Naomi’. 

In de hoofdstukken die volgen wordt vertelt over alle onderdelen van de bruiloft; de foto’s, het gemeentehuis, de trouwdienst in de kerk en de receptie.

‘Wat is daarop uw antwoord?’ vraagt de dominee.
Oom Bas zegt: ‘ja’.
Dan vraagt de dominee iets aan tante Linda. Ook zij zegt ‘ja’.
Het orgel begint zacht te spelen. Pieter heeft thuis geoefend met de psalmversjes die ze nu gaan zingen. Even later zingt hij mee:
‘Heft uwe handen naar omhoog
Slaat naar het heiligdom uw oog (…)’

Pieter op de bruiloft is een erg leuk boek om kinderen voor te bereiden op een trouwerij in de familie. In de kantlijn staan een aantal vragen, zoals ‘hebben jouw papa en mama ook een trouwbijbel gekregen toen ze trouwden? Welke bijbel is dat? Hoe kun je zien dat het de trouwbijbel is?’ Achterin het boek staat een overzichtsplaat met een aantal belangrijke dingen erop, zoals het bruidspaar, corsages en de trouwambtenaar. Zo kunnen kinderen die voor het eerst naar een bruiloft gaan zich al een beeld vormen van deze zaken.

Pieter op de bruiloft is een mooi stevig, vierkant prentenboek. Er staan veel vrolijk gekleurde, herkenbare illustraties in. Het lettertype is vrij groot en leest lekker.

Pieter op de bruiloft is het vijfde prentenpraatboek over Pieter. Lees hier de besprekingen van alle prentenpraatboeken over Pieter. Deze boeken beschrijven steeds belangrijke momenten in het leven van een (jong) kind, en zijn vooral herkenbaar voor kinderen die opgroeien in een reformatorisch milieu.

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE