Oma Kniertje koopt een koe

Een vrolijk gekleurd prentenboek van Michel en Leontine de Boer, onder andere bekend van Opa Knoest.

Centraal in dit verhaal staat oma Kniertje en haar avontuur op de boerderij. Oma Kniertje lust graag een kopje melk, maar op een dag is de melk op. Hoe moet dat nu? Oma Kniertje bedenkt: ‘Had ik maar een koe, dan zat ik nooit zonder heerlijke melk’.

Rond haar huisje is voldoende ruimte met veel gras voor een koe, dus dat moet kunnen! Oma Kniertje stapt op de fiets naar de boerderij. Eenmaal aangekomen op de boerderij van de boer, krijgt oma Kniertje eerst een rondleiding. Wat een mooie dieren leven er op de boerderij! Oma Kniertje maakt kennis met geit Stientje, gans Marretje en Sjefke het paard, en natúúrlijk met koe Klaartje. Oma vindt alle dieren erg leuk en lief, maar ze vindt de boer ook wel erg sterk en aardig. Als de boer zegt dat hij Klaartje de koe wel gaat missen, heeft oma Kniertje een goed idee…

Een voorleesboek met een verrassende wending! Leuk voor kleinere kinderen, vanwege de herkenbare afbeeldingen van de dieren en de boer op zijn boerderij, maar ook zeker leuk voor kleutertjes die al een beetje bekend zijn met de dieren op een boerderij. Soms gaat de verhaallijn wel wat snel; zo kan oma Kniertje bij de dichtstbijzijnde boerderij al een koe kopen, maar kleuters kunnen om de soms ‘gekke’ situaties ook heerlijk lachen.

De compacte, vierkante vorm van het boek maakt het een fijn boek om vast te houden. De tekeningen vullen de linker- en rechterpagina volledig en zijn helder van kleur, erg mooi getekend met vaak grappige elementen er in verwerkt, zoals Oma Kniertje die met volle vaart in een hooiberg fietst. Een échte oude oma die woont in een klein boerderijtje en op haar omafiets naar de boer gaat fietsen. In deze reeks van Oma Kniertje verscheen ook Oma Kniertje vertelt.

Leuk is dat je met dit voorleesboek ook een kleurboek in dezelfde stijl krijgt, vol herkenbare schetsen van oma Kniertje en haar avonturen op en naar de boerderij. Mijn kleuter (5) vindt het erg leuk om onder het voorlezen heerlijk te kleuren; soms met de verhaallijn mee en soms gewoon één kleurplaat om ondertussen gefocust te kunnen luisteren. Mooi detail; ook de kleurplaten lopen door op beide pagina’s en zijn bijna gelijk aan de afbeeldingen uit het voorleesboek.

AO

 

 

Koop dit boek bij de christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

of BESTEL ONLINE (kleurboek)

Boekgegevens

Titel:

Oma Kniertje koopt een koe

Jaar van uitgave:

2017

Aantal pagina’s:

28

Uitgeverij:

Mes

Prijs:

9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.