Mijn eigen foto babybijbel

De ondertitel van Mijn eigen foto babybijbel luidt: ‘De mooiste bijbelverhalen met je eigen foto’s’. Dat vat het babyboekje –dikke voorkant, pagina’s van dik karton– wel zo ongeveer samen. Er zijn steeds twee pagina’s waarop een Bijbelse geschiedenis centraal staat. Links staat in één zin waar die geschiedenis over gaat, rechts kan een babyfoto worden geplakt. Onder die foto staat een soort persoonlijke toepassing. Bij het scheppingsverhaal staat bijvoorbeeld in koeienletters: ‘Hij maakte ook mij.’

Vormgeving en illustraties
Deze uitgave is echt een babyboek, met dik papier/karton en slechts 12 pagina’s. De illustraties herkenbaar, maar ook wat simplistisch. Het grote lettertype is gemakkelijk leesbaar (al lezen kinderen op de leeftijd van de doelgroep nog niet).
Dat Jezus als baby en volwassene wordt afgebeeld, zal niet iedere lezer aanspreken.

Taalgebruik
De taal is eenvoudig en geeft de kinderen in een enkele zin mee wat de kern is van het Bijbelverhaal. De toepassing op de baby/peuter zelf, in combinatie met de foto, zorgt voor de persoonlijke betrokkenheid.

Christelijke karakter
De Bijbelse geschiedenis en het Evangelie staan in dit boekje centraal. De uitwerking van de verschillende geschiedenissen is mager doordat ze steeds in maar één zin worden samengevat. Daardoor blijft een deel van de specifieke geschiedenis onderbelicht, al biedt dat opvoeders ook weer volop ruimte om zelf de Bijbelse opvoeding ter hand te nemen.
De term ‘foto babybijbel’ is wat onhandig, want hij maakt niet direct duidelijk hoe je dit boekje nu moet zien.

Doelgroep
Dit boekje is bedoeld voor baby’s en peuters, maar is dankzij de grote letters ook nog interessant voor beginnende lezers.

Bijzonderheden
Dit boekje gaat over Jezus, en over de scheppingsgeschiedenis, Noach, Mozes en Daniël.

Leesbeleving en leesplezier
De vormgeving en fotomogelijkheden maken dit boekje kleurrijk en persoonlijk.

PB

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/mijn-eigen-foto-babybijbel:9789033834530

Boekgegevens

Titel:

Mijn eigen foto babybijbel

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

14
14

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

€ 14,99
€ 14,99

Deel deze recensie