Mijn creatieve vriendenboekje

Veel kinderen hebben een vriendenboekje. Daarin schrijf je hoe je heet, wanneer je geboren bent, etc. Maar die dingen schrijf je niet in dit vriendenboekje. Sterker nog, het is de bedoeling dat je weinig schrijft en op een creatieve manier je antwoorden vormgeeft. Je schrijft niet op wat je lekkerste eten is, maar je tekent het of je plakt je favoriete eten op!

Vormgeving en illustraties
Het boekje is voorzien van een harde kaft in een lilakleur. Verder staat er op de voorkant een wit hart, een beer, een slak en een vogel in minimalistische stijl. Aan de binnenzijde van het boek staan op iedere pagina gelijksoortige, minimalistische tekeningen van dezelfde dieren in zwart-wit. Op iedere linker pagina staat een uitleg over de bedoeling van het boekje en op iedere rechterpagina staat een groot hart getekend dat opgedeeld is in vakjes. Dit hart wordt uiteindelijk de creatie voor de eigenaar van het vriendenboek.

Taalgebruik
Het taalgebruik in dit boek is hip. De lezer wordt aangesproken als hé leuke jij! Daarnaast zijn alle teksten geschreven alsof een tienermeisje tegen je spreekt.

Christelijke karakter
Specifiek christelijke elementen komen niet voor in dit boekje. Dat er niet gevraagd wordt naar een idool of iets dergelijks zal een bepaalde groep mensen aanspreken. Bij het kopje ik hou van worden wel suggesties gegeven als acteren en goochelen. Dit zal niet iedereen vinden passen bij een christelijke levensstijl.

Doelgroep
Hoewel in het boek niet geschreven wordt over een bepaalde doelgroep, is het met name geschikt voor tienermeiden. Zij kunnen zelfstandig met dit boekje aan de slag en de illustraties zullen deze doelgroep aanspreken. Een zekere creativiteit is wel verreist.

Bijzonderheden
Er is in dit vriendenboekje geen pagina opgenomen voor degene van wie het boekje is.

Leesbeleving en leesplezier
Een leuk en niet-alledaags vriendenboekje. Als al je vriendinnen op hun eigen manier een pagina hebben gevuld, is het voor later een mooi en origineel aandenken om nog eens door te bladeren.

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/mijn-creatieve-vriendenboekje:9789033833533

Boekgegevens

Titel:

Mijn creatieve vriendenboekje

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

96

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

€ 12,99

Deel deze recensie