Marleens avontuur in de natuur

Marleen gaat samen met haar vader en moeder afval in het bos opruimen. Papa leert haar dat we zuinig moeten zijn op de schepping. En daarom hoort het afval in de prullenbak. Als ze ’s middags met haar vriendin Els gaat spelen, is er een vervelende jongen die hun pakje drinken in de bosjes schopt. Vlug vertellen ze het aan mama. Mama heeft een plan om de jongen ook te leren dat afval niet in de natuur hoort…

Vormgeving en illustraties
De harde kaft is voorzien van een kleurrijke potloodtekening waarop Marleen afval aan het rapen is. Verder staan er verspreid door het boek grijze potloodtekeningen.

Taalgebruik
Het taalgebruik is hedendaags. Er staan streepjes tussen de lettergrepen in meerlettergrepige woorden. De uitgever heeft AVI-M4 niveau toegekend. De meeste kinderen zullen na een jaar leesonderwijs dit boekje vlot kunnen lezen. Het verhaal is beschrijvend geschreven, afgewisseld door dialogen.

Christelijke karakter
Het opruimen van achtergelaten afval wordt duidelijk gelinkt aan het onderhouden van de schepping. Daarnaast wordt er gebeden en gedankt in het verhaal.

Doelgroep
Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar en geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar. Omdat de hoofdpersoon een meisje is, zullen vooral meisjes dit een leuk boekje vinden. Daarnaast is het geschikt om met kinderen te praten over zwerfafval en de omgang met de schepping.

Bijzonderheden
Dit boek is het negende deel in de Marleen-serie. De drie voorlaatste titels zijn: Marleen naar het ziekenhuis, Marleen in de dierentuin en Marleen gaat naar een nieuwe school.

Leesbeleving en leesplezier
Een gezellig en herkenbaar verhaal met prachtige, levensechte tekeningen.

EvR

Boekgegevens

Titel:

Marleens avontuur in de natuur

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

62

Uitgeverij:

Koster

Prijs:

€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.