Maffe meester Daan is een baas

Maffe meester Daan staat het liefst elke dag voor de klas. Maar tot zijn grote schrik gaat de directeur weg en moet hij een aantal dagen per week de taken van de directeur overnemen. Dat werk is alleen erg saai en in overleg met meester Jesse besluiten ze om een aantal kinderdirecteuren aan te stellen die mee gaan helpen met het werk. Ook in zijn rol als directeur beleeft maffe meester Daan de gekste dingen. Zo krijgt hij het voor elkaar om met de hele klas vast te zitten op het dak van de school. Hoe zal dat aflopen? En hoelang kan maffe meester Daan directeur blijven?

Vormgeving en illustraties
De hardcover ziet er vrolijk en kleurrijk uit en maakt kinderen nieuwsgierig. Het verhaal wordt ondersteund door een aantal grappige zwart-wit illustraties.

Taalgebruik
Het verhaal is in de ik-vorm geschreven want maffe Meester Daan neemt de lezer mee in zijn rol als directeur. Er wordt gebruik gemaakt van een groot lettertype wat voor jonge lezers prettig kan zijn. Het verhaal leest vlot, mede door het toegankelijke taalgebruik. Moeilijke woorden komen in het verhaal niet voor. Woorden die wat meer uitleg nodig hebben worden door meester Daan uitgelegd.

Christelijke karakter
Het taalgebruik is netjes en er wordt niet in gevloekt. Het is een verantwoord boek maar niet persé een christelijk kinderboek.

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor zowel jongens als meisjes, AVI-E5.  Voorlezen kan al vanaf groep 4 en zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Bijzonderheden
Achter in het boek zijn leesvragen opgenomen. Per hoofdstuk zijn er drie leesvragen die gebruikt kunnen worden om samen over het verhaal door te praten.

Leesbeleving en leesplezier
Door de vlotte schrijfstijl en de humor is dit een heerlijk boek om voor te lezen of om zelf te lezen. Dit boek is het vijfde deel in de serie over maffe meester Daan, maar kan ook prima zelfstandig gelezen worden.

RW

 

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/6-9-jaar/leesboeken/maffe-meester-daan-is-een-baas:9789085435167

Boekgegevens

Titel:

Maffe meester Daan is een baas

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

112
112

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 13,99
€ 13,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.